Skudoffer i livsfare bor i bandeområde

Politiet undersøger netop nu, om ca. 27-årig mand kom ud fra sengeforretning, da han blev skudt ned på Frederiksberg

Skyderiet fandt sted i baggården bag en afdeling af sengekæden Drømmeland på Finsensvej. Politiet undersøger oplysninger om, at ofret arbejdede i butikken. (Foto: Kenneth Meyer)
Skyderiet fandt sted i baggården bag en afdeling af sengekæden Drømmeland på Finsensvej. Politiet undersøger oplysninger om, at ofret arbejdede i butikken. (Foto: Kenneth Meyer)

Den ca. 27-årige mand, som er i livsfare efter et skyderi på Finsensvej på Frederiksberg tidligt tirsdag aften, bor i Værebro nordvest for København, hvor en af grupperingerne i den verserende bandekonflikt har sin base.

- Men man kan godt bo i Værebro uden at være med i en bande, siger Lau Thygesen fra Københavns Politis bandenhed til ekstrabladet.dk.

Ifølge oplysninger til ekstrabladet.dk skudofret ansat i den store sengekæde Drømmeland, hvis lokale filial støder op til baggården, hvor han blev skudt.

Læs også:

Se også: Nyt skudoffers tilstand alvorlig

- Jeg kan endnu ikke bekræfte det, men vi er ved at undersøge disse forlydender, siger chefen for Københavns Politis bandeenhed, Lau Thygesen til ekstrabladet.dk i aftes.

Ved lukketid

Han fortæller, at nedskydningen skete samtidig med, at Drømmeland lukkede tirsdag aften, og de ansatte forlod butikken.

Politiet har kun et sparsomt signalement af gerningsmanden, der var iført en mørk jakke og en mørk hue. Desuden havde han en hvid plastikpose - muligvis fra Matas - i hånden.

Efter skyderiet, der sker klokken 18.05 løb han bort ad Finsensvej. Politiet vil meget gerne høre fra vidner, som har set manden både før og efter dette tidspunkt.

Den ca. 27-årige mand er livsfarligt kvæstet af skud i brystet og blev kørt til Rigshospitalets Traumecenter.

Bil i brand
Skyderiet på Frederiksberg er det tredje i hovedstadsområdet på tre dage. Ved de foregående afteners drabsforsøg i Skovlunde og Høje Gladsaxe blev der hurtigt efter episoden fundet en flugtbil, som var sat i brand. Det er standardprocedure i forbryderkredse for at slette biologiske spor.

Læs også:

Se også: Over 10 skud mod ung mand i Høje Gladsaxe

Efter skyderiet i aftes er der endnu ikke fundet en flugtbil.

Bandegrupperingen fra Værebro ligger i konflikt med den nydannede alliance LTF, Loyal to Familia, som tæller medlemmer fra Blågårds Plads i København, Tingbjerg og Skovlunde.

.

1 af 2 Politiet undersøger en parkeret bil i baggråden bag Drømmeland, hvor den unge mand blev skudt. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 Skyderiet fandt sted i baggården bag en afdeling af sengekæden Drømmeland på Finsensvej. Politiet undersøger oplysninger om, at ofret arbejdede i butikken. (Foto: Kenneth Meyer)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere