Bagageboks var fyldt med narko

Politiet fandt 5,5 kilo amfetamin i en bagageboks på Københavns Hovedbanegård. To er anholdt

I en anden narkosag mod et dusin islændinge er der smuglet 61 kilo amfetamin til Danmark. (politifoto)
I en anden narkosag mod et dusin islændinge er der smuglet 61 kilo amfetamin til Danmark. (politifoto)

To islandske mænd kom med Øresundstoget til København, hvor de lagde 5,5 kilo amfetamin i en bagageboks på Københavns Hovedbanegård til senere afhentning.

Men Københavns narkopoliti fandt amfetaminen, og på Hovedbanens videoovervågning kunne politiet se, hvem der placerede stoffet i bagageboks 18-15 den 10. februar kl. 14.10.

Den ene islænding blev identificeret som en 28-årig, som det først i går lykkedes politiet at anholde i et havehus i Odense. Han blev i dag varetægtsfængslet i Københavns dommervagt for 15 dage.

Ifølge sigtelsen i dommervagten kom mændene fra Sverige, men de er formentlig blot stået på Øresundstoget et sted på Amager.

Den anden mand var ukendt, men politiet havde fotos af ham fra Hovedbanegårdens videoovervågning og han blev efterlyst i politiets interne system. Han bar en gul tophue på billederne.

Det gav resultat den 16. februar, hvor en politimand, der havde fri, genkendte manden fra efterlysningsbillederne på Christianshavns Metrostation. Han havde stadig sin gule tophue på. Betjenten fik tilkaldt assistance og den 43-årige islænding blev anholdt.

Dagen efter blev han fængslet i et hemmeligt grundlovsforhør.

Se også: To anholdt i fængslet for 27 kilo narko

- Vi kan sige, at det var tilfældigt, at vi fandt amfetaminen dagen efter, at den var anbragt i boksen. Vi havde kun efterforsket i sagen 8-10 dage, men det er en god sag, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen, narkosektionen.

Politiet ved ikke, om amfetaminen skulle smugles videre til Island. Men politiet har i forvejen et dusin islændinge siddende varetægtsfængslet i en omfattende amfetaminsag, der omfatter smugling af 61 kilo amfetamin.

Se også: Smuglede 34 kilo amfetamin i biler

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere