Tysk politi slår til mod pyramidespil

1200 politifolk deltager i razzia mod selskaber, der beskyldes for at franarre investorer store pengebeløb

Tysk politi gennemførte tirsdag omfattende razziaer mod et netværk af selskaber, som har franarret håbefulde ejendomsinvestorer langt over 100 millioner euro (knap 750 millioner kroner).

Det oplyste anklagemyndigheden i Frankfurt.

- I dag udførte 1200 kriminalfolk og 15 anklagere 130 ransagninger og beslaglagde værdier til over 100 millioner euro, lige som der blev udsendt anholdelsesordrer på seks af de formodede ansvarlige, der er i alderen fra 33 til 70, oplyste anklagemyndighedens kontor.

Ifølge nyhedsbureauet dpa er yderligere cirka 50 personer sigtet i sagen.

Der er tale om et pyramidespil, hvor dem i toppen, som har planlagt den økonomiske konstruktion, står til at score meget store gevinster, mens folk i bunden af pyramiden taber deres penge.

De pengesummer, der har været på spil i det tyske netværk, er hundredvis af millioner euro, hed det. Det har forgreninger til flere tyske delstater, herunder Bayern og Hamburg.

Politiet har siden midten af 2012 efterforsket et selskab i Frankfurt, der er identificeret som S&K Sachwert.

Selskabet skal have samarbejdet med hundredvis af andre firmaer om pyramidespillet, der sammenlignes med det svindelforetagende, der blev drevet af den amerikanske forretningsmand Bernard Maddof, da den finansielle krise eksploderede i 2008.

Sachwert forvaltede ifølge sine egne oplysninger 1,7 milliarder euro (knap 12,7 milliarder kroner).

Ifølge de tyske medier lovede Sachwert investorer et afkast på 12 procent i ejendomshandler. Investorernes penge blev så brugt til at finansiere et luksusliv for selskabets ledere eller til at udbetale udbytte til folk, der var nogle af de første til at investere i pyramidespillet.

Flere tusinde mennesker har investeret i det anløbne foretagende.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere