Finder udbrændt bil efter nyt skyderi

Mindre end et døgn efter attentat i Skovlunde blev ung mand forsøgt skudt i Høje Gladsaxe - politiet frygter, at begge episoder er banderelaterede

Politiet sætter en udbrændt bil i forbindelse med et nyt skyderi i Høje Gladsaxe tirsdag eftermiddag. Episoden har muligvis forbindelse til den verserende bandekonflikt.

Bilen blev fundet på Skovløbervangen i Lille Hareskov ved Værløse nogle kilometer fra stedet, hvor der tirsdag kl. ca. 15.30 blev skudt mod en yngre mand ved det lille center i Høje Gladsaxe.

Se også: Nyt skyderi i Høje Gladsaxe

Vidner siger, at der blev afgivet ild med to håndvåben - formentlig pistoler - fra en sølvgrå personbil, der bagefter stak af fra stedet.

Ruder gennemhullet
Skuddene ramte et pizzeria og en døgnkiosk i centret. Ekstrabladet.dk's mand på stedet talte seks skudhuller i ruderne til de to forretninger, samt yderligere et mærke efter et projektil i en betonvæg. Ingen mennesker blev ramt, men mange er opskræmt.

- Jeg tør snart ikke gå her mere, siger en kvindelig beboer til ekstrabladet.dk's reporter efter den nye episode - den anden i Høje Gladsaxe på godt en måned.

Stjålet i januar
Den udbrændte bil i Lille Hareskov er en sølvgrå BMW med registreringsnummer XV 57330. Bilen er meldt stjålet på Frederikssundsvej i Brønshøj natten mellem den 20. og 21. januar, oplyser Vestegnens Politi.

Det ny skyderi efterforskes som drabsforsøg, og der kan være en sammenhæng til konflikten i bandemiljøet, lyder det videre fra politiet.

Ramt i låret
Angrebet kommer mindre end et døgn efter, at en 19-årig mand ramt i låret af skud i Skovlunde, hvor der blev affyret mindst 11 skud ved Blokhaven.

Læs også:

Se også: Skudoffer slap billigt: Udsat for massiv skudregn

Det er endnu for tidligt at fastslå, om skyderiet i Høje Gladsaxe var en direkte 'bytter' for drabsforsøget på den 19-årige. Men denne sag efterforsket ligeledes som en del af bandekonflikten. Også efter episoden mandag blev en formodet flugtbil fundet udbrændt.

Politiinspektør Bent Isager-Nielsen fra Vestegnens Politi lover, at politiet gør alt for at stoppe opgørene.

- Det er helt uhørt, at der på den måde bliver skudt i vores gader. Vi tager det yderst alvorligt og sætter hårdt ind på at få opklaret disse grove forbrydelser, siger Bent Isager-Nielsen.

Se også: 20 skydevåben afsløret på Vestegnen

Høje Gladsaxe var senest scene for et opgør den 11. januar. Her blev den 19-årige Jonathan Taboryski dræbt med skud i hovedet, da han sammen med en 21-årig kammerat forlod et pizzeria i Høje Gladsaxe Centeret. Den 21-årige blev ramt af to skud, men overlevede.

Drabet var et led i rivaliseringen mellem to bandegrupperinger fra Værebro og Nørrebro, mener politiet.

Den nye københavnske storbande LTF, Loyal to Familia, består af medlemmer fra Blågårds Plads, Tingbjerg og Skovlunde. De er i konflikt med Værebro-grupperingen fra Bagsværd, og Jonathan Taboryski blev offer for konflikten ifølge politiets teori.

1 af 3 Et tydeligt skudhul i vinduet på et pizzeria ved det lille center i Høje Gladsaxe, hvor en ung mand blev forsøgt ramt. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 3 Her afspærrer politiet hele området ved det lille center i Høje Gladsaxe efter nyt skyderi tirsdag eftermiddag. (Foto: Mogens Flindt)
3 af 3 Det udbrændte vrag af en sølvgrå BMW blev opdaget i Lille Hareskov ca. en time efter skyderiet i Høje Gladsaxe. (Foto: Kenneth Meyer)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere