Fandt DNA fra ejer af nedbrændt havecenter

Politiet har fundet DNA-spor fra ejer af havecenter, der er tiltalt for brandstiftelse og forsøg derpå

Første brand fandt sted den 20. marts 2012. (Foto: Allan Andersen/politirapporten.nu)
Første brand fandt sted den 20. marts 2012. (Foto: Allan Andersen/politirapporten.nu)

RETTEN I HELSINGØR (ekstrabladet.dk): I 2012 ramte en lang række brande havecenteret Koiland i Nordsjælland. I havecenteret var der både eksotiske fisk, fugle og silkeaber, som omkom under brandende.

Under hele forløbet stod ejer Dennis Ry frem og og fortalte, hvordan 'terrorister' forsøgte at ødelægge hans forretning. Men nu peger pilen tilbage på ham selv som gerningsmand.

Ejeren af havecenteret Koiland er tiltalt for tre forsøg og tilfælde af brandstiftelse , der blev begået med såkaldte brandmaskiner, som var poser med benzin forsynet med lunter til brændende stearinlys. Motivet har været udbetaling af forsikringssummer på millioner. Ejer Dennis Ry nægter sig skyldig.

Læs mere:

Se også: Tiltale: Ejer stak ild på havecenter

DNA-spor fra tiltalte
Anklager Naja Larsen har under sin forelæggelse gjort brug af en brandsteds-teknikker, der ankom til Koiland kort tid efter de tre brande eller forsøg derpå. Ved den første brand den 20. marts blev brand-teknikkerne mødt af 12 brandmaskiner, der havde til formål at sætte ild brændbarvæske.

Selvom Koiland havde videoovervågning, var det for teknikkerne ikke muligt at se, hvem der havde antændt branden, for ledningerne til overvågningen var afmonteret. Men undersøgelser af brandmaskinerne viste, at branden i havecenteret var påsat.

Vægerne, der antændte den brændbare væske, indeholdt nemlig DNA-spor fra fra tiltalte Dennis Ry. Der var dog også sikrede genstande, som ikke kunne matches med Dennis Rys DNA.

Læs mere:

Se også: Brandfolk mødt af døde fisk

1 af 2 Det lykkedes at genoplive et par af silkeaberne ved hjælp af iltmasker. (Foto: Allan Andersen)
2 af 2 Første brand fandt sted den 20. marts 2012. (Foto: Allan Andersen/politirapporten.nu)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere