Gjorde oprør i fly: Min gravide kone skulle ud

Manden, der var skyld i tumult på fly i Københavns Lufthavn, blev hyldet af passagererne, inden han blev anholdt

Passagererne ombord på et mellemlandet fly fra Iran ventede tre en halvtime, før en passager to sagerne i egen hånd. (Foto: Creative Commons)
Passagererne ombord på et mellemlandet fly fra Iran ventede tre en halvtime, før en passager to sagerne i egen hånd. (Foto: Creative Commons)

Et fly fra Iran måtte mandag uventet mellemlande i Københavns Lufthavn, da en kraftig tåge havde lagt sig som en dyne over lufthavnen i Göteborg, hvor flyet efter planen skulle have landet. Men et tvist mellem Københavns Lufthavn og flyselskabet betød, at passagererne ikke måtte forlade flyet, og det skabte stor utilfredshed blandt passagererne i kabinen.

Efter at have været holdt indespærret i det mellemlandede fly i omkring tre en halv time uden nogen form for information, blev situationen dog for meget for en dansk mand, som sammen med sin gravide kone sad i det klaustrofobiske fly.

Den 27-årige mandlige passager, som af hensyn til sit arbejde ikke ønsker at stå frem med navn, fortæller i dag eksklusivt om hændelsen til ekstrabladet.dk

Læs også:

Se også: Desperate rygere truede stewardesser

- Stemningen var trykket, folk var forvirrede og vi fik intet at vide. Da jeg spurgte, hvad jeg skulle til for at komme ud, fik jeg at vide, jeg skulle gøre noget kriminelt. Så jeg tog en smøg og en lighter. De flippede helt ud og ringede til politiet, siger han til ekstrabladet.dk, og understreger, at der aldrig var ild i cigaretten.

Flyet blev tømt i ro og orden, hvorefter den 27-årige, handlekraftige passager af to betjente blev ført til Station Amager, hvor han blev afhørt af politiet.

- De øvrige passagerer takkede mig, da de forlod flyet, men jeg tænkte kun på, min gravide kone nu kunne strække benene og få noget frisk luft, fortæller han.

Ingen yderligere konsekvenser

Hos lufthavnens politi tager man situationen med sindsro.

- Vi får i første omgang meldinger om, at der er truet med at sætte ild til fly og stewardesserne. Men efter at have afhørt flyets personale og anholdte, viser det sig, at der er tale om en misforståelse, siger Erik Rørbæk Petersen, Politikommissær ved Station Amager.

Flyet er efterfølgende blev gennemgået af brandteknikere, der ikke har fundet spor af hverken røg eller brandmærker i flyet, som efter at være blevet gennemsøgt, igen kunne forlade lufthavnen.

Den 27-årige mand er efterfølgende blevet løsladt, og politiet oplyser, at de ikke vil foretage sig yderligere i sagen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere