Endnu en mand fængslet for overfald på gravid

Politiet har fået udleveret to unge, der blev anholdt i Malmø. De mistænkes for overfald på gravid i Valby

Joana Dervichi og to af de mænd, der er anholdt for overfaldet. (Foto: Jakob Jørgensen/Politifoto)
Joana Dervichi og to af de mænd, der er anholdt for overfaldet. (Foto: Jakob Jørgensen/Politifoto)

En 17-årig mand blev tirsdag ved Retten på Frederiksberg varetægtsfængslet for et voldeligt gaderøveri i Valby i København, der gik ud over en gravid i syvende måned.

Dermed er to mænd fængslet for røveriet, der skete den 23. januar, da den 42-årige gravide kvinde var på vej hjem med et større kontantbeløb i tasken.

Mændene er sigtet for grov vold mod kvinden og for at have frarøvet hende 29.500 kroner.

Læs også:

Se også: Gravide Joana: - De har ødelagt alt

Den 17-årige blev mandag udleveret fra Sverige, hvor han sammen med en anden var blevet genkendt på Malmø Centralstation.

For en uge siden blev den første af de mistænkte - en 18-årig mand - udleveret og varetægtsfængslet. Begge er foreløbig varetægtsfængslet indtil den 11. marts.

Det er sparsomt med oplysninger om mændene, hvis identitet det har voldt politiet en del besvær at få fastslået.

Læs også:

Se også: De er fængslet for overfaldet på Joana

Efterforskningsleder Kim Refshammer fra Station City hos Københavns Politi siger til Ritzau, at den 17-årige ikke er dansk statsborger, men ifølge efterforskningslederen i forvejen kendt af dansk politi for 'anden kriminalitet'.

Grundlovsforhøret tirsdag foregik for lukkede døre, fordi politiet fortsat leder efter to andre mænd, der menes at have deltaget i det voldelige gaderøveri.

- Vi efterforsker fortsat sagen, og derfor ønsker jeg ikke at udtale mig om hans rolle og hans stillingtagen i sagen, siger Kim Refshammer.

Læs også:

Se også: Gravid-overfald: Anholdte i Sverige taler ikke dansk

Politiet mener, at fire mænd fulgte efter kvinden, da hun var på vej hjem med S-tog og bus. På Kærskiftevej i Valby overfaldt de kvinden, sparkede hende i maven og tog hendes taske.

Dansk politi har offentliggjort billeder fra overvågningskameraer af fire mænd. Det er på baggrund af disse billeder, at de to unge mænd blev genkendt af vagtpersonale på stationen i Malmø, hvor de blev pågrebet med en stjålet tegnebog.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere