Røvere stjal diamanter for 279 millioner

Røvere angreb, mens ædelsten var ved at blive lastet på et fly i lufthavn i Bruxelles

Otte røvere brød gennem hegnet til Bruxelles Lufthavn og stjal diamanter for et svimlende millionbeløb. (Foto: Colourbox)
Otte røvere brød gennem hegnet til Bruxelles Lufthavn og stjal diamanter for et svimlende millionbeløb. (Foto: Colourbox)

Otte maskerede og bevæbnede mænd havde mandag aften held til at slippe afsted med diamanter for 50 millioner dollars - mere end 279 millioner danske kroner - fra Bruxelles Lufthavn.

Det oplyser flere medier på baggrund af oplysninger fra en talskvinde fra Antwerp World Diamond Centre, Caroline De Wolf.

Diamanterne skulle fragtes fra den belgiske by Antwerpen og var ved at blive lastet ombord på et passagerfly, da de otte mænd kom kørende op til flyet i to biler.

Forinden var de brudt igennem hegnet, der omgiver lufthavnen.

- Mændene var bevæbnede og maskerede. Der blev ikke affyret skud, og ingen kom til skade, siger en talskvinde fra anklagemyndigheden.

Røveriet tog kun få minutter, og begge biler forsvandt hurtigt efter røveriet. Med sig fik de omkring 120 små poser med diamanter, oplyser den offentlige tv-station VRT.

En af bilerne blev senere fundet udbrændt tæt ved lufthavnen, fortæller en repæsentant fra de belgiske myndigheder.

Diamanterne, der var 'rå sten', skulle transporteres til Zürich i Schweiz.

Myndighederne vil ikke kommentere omfanget at røvernes bytte.

Ifølge Ritzau bliver diamanter til en værdi af mere end en milliard kroner bliver hver dag transporteret ind og ud af Antwerpen, som har flere end 4500 aktive diamanthandlere.

Byen har været centrum for den verdensomspændende diamanthandel i mindst 500 år.

1 af 5 Diamanterne var ved at blive lastet ombord på dette fly med destinationen Zürich, da otte mænd angreb og røvede diamanter til en værdi af 50 millioner euro - 373 millioner danske kroner. (Foto: AP)
2 af 5 Røvere slap af sted med diamanter for 373 millioner danske kroner. (Foto: Colourbox)
3 af 5 Diamanter til en værdi af næsten 373 millioner kroner er blevet stjålet fra lufthavnen i Bruxelles. (Foto: AP)
4 af 5 Bevæbnede røvere stjal diamanter, der var ved at blive lastet ombord på et fly til Zürich. (Foto: AP)
5 af 5 Otte røvere brød gennem hegnet til Bruxelles Lufthavn og stjal diamanter for et svimlende millionbeløb. (Foto: Colourbox)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere