Massakrerne ingen hører om

Mens hele verden bliver opdateret dagligt på konflikterne i Syrien og Irak, dør masser af mennesker i ukendte eller glemte konflikter

Oprørerne i Papua kæmper en umulig kamp for frihed mod Indonesiens enorme hær.
Oprørerne i Papua kæmper en umulig kamp for frihed mod Indonesiens enorme hær.

1: Folkedrabet i Papua:

Indbyggerne i Papua på den vestlige del af øen Ny Guinea ønsker ikke at tilhøre Indonesien, og det har fået regeringen til at dræbe over 450.000 mennesker siden 1963, hvor den tidligere koloniherre Holland trak sig ud af regionen. Mere end 150.000 mennesker er drevet på flugt. Indonesiens folkemord i Papua har ført til udbredt fordømmelse i hele verden, men præsident Susilo Bambang Yudhoyono er urokkelig, og intet tyder på, at papuanerne får selvstyre foreløbig.

2: Oliekrigen i Nigeria:

Siden starten af 90'erne har befolkningen ved Niger-deltaet i Nigeria følt sig udnyttet af de udenlandske olieselskaber. I 2004 startede en væbnet konflikt mellem flere minoriteter og den nigerianske regering, og indtil videre er 14.000 døde.

3: Oprør i Indien:

Maoist-oprørerne i Indien har udbredt opbakning blandt landets mange ludfattige bønder og landsbyboer og kæmper en blodig kamp mod den etablerede regering. Siden 1967 menes mere end 11.000 mennesker at have mistet livet i konflikten.

Læs også:

Se også: Her er verdens 10 farligste lande

4: Oprør i Etiopien:

Den somaliske del af Etiopien er hårdt plaget af separatistgruppen Ogaden National Liberation Fronts oprør mod regeringen. Mindst 8500 mennesker er blevet dræbt siden 1995, hvor gruppen mistede sin politiske indflydelse i området.

5: Oprøret i Sydthailand (billede nedenfor):

Thailand er andet end paradisstrande og tømmermænd i Bangkok. Den sydlige del af landet har siden 2004 været hårdt plaget af et voldeligt oprør blandt den muslimske del af befolkningen. Mindst 5400 mennesker har indtil videre mistet livet.

6: Kommunistisk guerillakrig i Peru:

Maoist-oprørerne 'Den lysende sti' vil indføre kommunisme i Peru gennem proletariatets diktatur og kulturrevolution. Deres blodige guerillakrig har kostet mere end 70.000 mennesker livet siden 1980. 'Den lysende sti' finansieres hovedsageligt ved kokainsmugling.

7: Oprøret i Kaukasus:

Den tjetjenske leder Dokka Umarov kaldes 'Ruslands bin Laden' og har siden 2007 ført an i oprøret i Kaukasus. Han menes at stå bag en terrorbombe i en lufthavn i Moskva i 2011, som dræbte 36. Siden 2009 har over 2100 mennesker mistet livet i konflikten.

8: Konflikten i Vestsahara:

Da Spanien i 1975 trak sig ud, gav man ikke landet tilbage til de oprindelige indbyggere, men delte det mellem Marokko og Mauretanien. Frihedsbevægelsen Polisario kæmper for at drive de marokkanske indvandrere ud af landet. Konflikten menes at have kostet over 20.000 mennesker livet.

9: Den kurdisk-tyrkiske konflikt:

Krigen mellem Tyrkiets regering og Det Kurdiske Arbejderparti (PKK) har raset siden slutningen af 70' erne og kostet mindst 45.000 mennesker livet. Konflikten er mere aktuel end nogen sinde, efter PKK's medstifter Sakine Cansiz blev fundet likvideret i Paris 10. januar i år

10: Uroen i Indonesien:

Både muslimske og maoistiske oprørsgrupper har i årtier kæmpet en væbnet kamp mod Indonesiens regering. Muslimerne har nu indvilliget i våbenhvile, men kommunisterne kæmper videre. Konflikterne har kostet over 190.000 mennesker livet siden 1942.

Listen er udarbejdet af Craig Graham på hjemmesiden globalconflictanalysis.com.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere