Landsretten skærper straffen: Amanda skal 4,5 år i fængsel

Byrettens dom var for mild, mener dommerne i Østre Landsret, som smider et år oveni

Privatfoto
Privatfoto

Den tidligere direktør i Gate Gourmet, Amanda Jacobsen, skal fire år og seks måneder bag tremmer.

Det har Østre Landsret netop fastslået.

Dermed skærper landsretten den straf, Amanda Jacobsen fik i byretten. Her lød straffen på tre år og seks måneders fængsel for svindel for 130,5 millioner kroner mod virksomheden Gate Gourmet i årene 2008-2011.

- Jeg fortryder det, jeg har gjort. Der findes ikke ord, der er stærke nok til at beskrive, hvor meget jeg fortryder det. Men jeg kan ikke skrue tiden tilbage og gøre det om, lød det fra den tydeligt berørte kvinde 45-årige kvinde, da hun fik det sidste ord, inden dommerne trak sig tilbage for at votere.

Læs også:

Se også: Svindeldømte Amanda søger job som rengøringskone

Amanda Jacobsen har hele vejen igennem forløbet erkendt at have snydt Gate Gourmet for et svimlende millionbeløb. Pengene blev blandt andet brugt på dyre ejendomme, lækre biler og generelt et liv i luksus, som fleste kun kan drømme om.

I dag bor hun i en lejlighed i et socialt boligbyggeri med sine to sønner. Det højtlønnede direktørjob er blevet skiftet ud med offentlige ydelser, mens hun har søgt ufaglærte job som rengøringsdame, skraldesorterer og kassedame, fortalte hun i retten. Det er dog ikke blevet til nogen ansættelse.

Amanda Jacobsens to sønner skal nu placeres et andet sted. Børnenes far, Amanda Jacobsens mand, begik nemlig selvmord, kort efter sagen var begyndt at rulle i 2011.

ekstrabladet.dk ville gerne have haft en kommentar fra Amanda Jacobsen efter dommen i landsretten, men hun ønskede ikke at udtale sig.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere