Løsladt sexforbryder gik på kvinderov

En 30-årig mand er så farlig for kvinder, at han skal bag tremmer på ubestemt tid. Det kræver anklagemyndigheden

Voldtægtsforsøget på Sorrentovej i København blev stoppet af et vidne. Den tiltalte er så farlig, at han skal idømmes forvaring, mener anklageren. (Foto: Google Maps)
Voldtægtsforsøget på Sorrentovej i København blev stoppet af et vidne. Den tiltalte er så farlig, at han skal idømmes forvaring, mener anklageren. (Foto: Google Maps)

Kun to måneder efter løsladelsen fra en dom for voldtægt mod en 13-årig pige, begik en 30-årig mand et nyt groft sexoverfald på Amager.

Han er så farlig for kvinder, at han nu skal dømmes til forvaring på ubestemt tid. Det mener Retslægerådet og anklagemyndigheden.

I 2010 voldtog den 30-årige en kun 13-årig pige i Bandholm på Lolland. Han fik tre års fængsel, men blev løsladt den 27. februar sidste år med 366 dage i reststraf.

Han slog sig ned på Amager, og den 3. maj gik han - ifølge tiltalen - på jagt efter et tilfældigt sexoffer.

Blev grebet bagfra
En 23-årig kvinde gik fra Lergravsparkens metrostation ved 01.30-tiden, og på Sorrentovej ud for nummer 8 blev hun grebet om halsen bagfra, væltet om på fortovet og ind i en hæk, hvor sexforbryderen holdt hende fast.

Hun skreg, men blev truet med at blive slået ihjel. Han trak hendes tøj af underkroppen, befølte hende på brysterne og forsøgte at voldtage hende. Men hun blev reddet fra fuldbyrdet voldtægt i sidste øjeblik, da en tilfældig mand opdagede, hvad der skete og råbte efter voldtægtsmanden, der stak af.

Forinden havde han taget hendes iPhone og kontanter - og derfor er den 30-årige foruden voldtægtsforsøg også tiltalt for røveri.

Den 23-årige var stærkt chokeret efter voldtægtsforsøget.

Fældet af fingeraftryk
Den 30-årige blev anholdt 11 dage senere, blandt andet fordi politiet fandt offerets dankort, hvor hans fingeraftryk sad. Han erkendte i første omgang, men siger i dag, at han ikke kan huske noget, og derfor nægter han sig skyldig.

Se også: Anholdt voldtægtsmand: Han er dømt før

Voldtægten på den 13-årige pige skete i februar 2010, da den dengang 28-årige mand fra Hvidovre var på besøg hos sin kæreste i Bandholm på Lolland. Den 13-årige var også i lejligheden for hun blev først udsat for blufærdighedskrænkelse og anden kønslig omgængelse end samleje.

Men om natten voldtog han den 13-årige, lød dommen, der tilkendte pigen 70.000 kr. i erstatning.

Hun blev truet til at tie om overgrebet, og den 28-årige hævdede efter anholdelsen, at han kun forsøgte at få samleje med den 13-årige, og at hun gjorde det frivilligt.

Den 22. juni 2010 idømte retten i Nykøbing Falster ham tre års fængsel. Han ankede, men Østre Landsret stadfæstede dommen den 8. februar 2011.

Se også: Reddet fra voldtægt af tilfældig mand

Retssagen om voldtægtsforsøget mod den 23-årige på Amager starter på mandag. Her vil senioranklager Stig Fleischer løfte sløret for mentalundersøgelsen af den 30-årige, som giver anledning til, at anklageren nu kræver ham idømt forvaring på ubestemt tid.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere