Min søn er Danmarks yngste biltyv

- Det må ikke ske, siger chokeret mor, efter at hendes syvårige søn i nat stjal en bil

Carina Kristensens syvårige søn og hans et år yngre kammerat nåede at smadre for 26.000 kroner på bilen, inden de blev stoppet. (Foto: Per Rasmussen)
Carina Kristensens syvårige søn og hans et år yngre kammerat nåede at smadre for 26.000 kroner på bilen, inden de blev stoppet. (Foto: Per Rasmussen)

- Jeg troede først, det var en joke. Men det viste sig hurtigt, at min søn nu er Danmarks yngste biltyv.

Sådan siger Carina Kristensen, 31, som tidligt i morges blev ringet op af en mand, der fortalte, at han stod med hendes syvårige søn, der sammen med en seksårig kammerat havde stjålet en bil på Børne- og Familiecentret Guldborgsund i Nykøbing Falster.

- Jeg troede ham ikke. Men lidt efter fik jeg drengen i telefonen. Han bekræftede, at historien var god nok. Han forsikrede mig samtidig om, at han skam havde overholdt færdselsreglerne og respekteret lyskurvene, fortæller Carina Kristensen til ekstrabladet.dk.

Se også: Drenge på seks og syv kørte i stjålen bil

Hun er rystet og dybt forarget over, at institutionen ikke var i stand til at forhindre drengenes natlige udflugt.

- Det må bare ikke ske, at to små drenge forlader deres senge, kravler ud gennem et vindue og stjæler en bil. Institutionen har simpelthen ikke levet op til sit ansvar. Drengene kunne jo være blevet slået ihjel - eller have skadet andre mennesker for livet. Forklaringen er tilsyneladende, at institutionens vågne nattevagt for nylig er blevet sparet væk. Derfor kunne drengene uhindret forlade stedet, siger Carina Kristensen.

Institutionens leder Holger Schou Rasmussen forstår godt kritikken og beklager drengenes flugt.

- Men jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at to drenge på seks og syv år var i stand til at stjæle en bil, siger han.

Holger Schou Rasmussen lover, at der allerede i aften er vågen nattevagt på institutionen igen.

- Vi har også sikret vinduerne lidt bedre og låst alle bilnøgler inde i pengeskabet, siger han.

Ifølge oplysninger til Ekstra Bladet nåede drengene at smadre for 26.000 kroner på bilen, inden en vågen borger stoppede eventyret på en parkeringsplads ved Kvickly i Nykøbing Falster og hidkaldte politiet.