I skjul på hemmeligt sted før stort møde i aften

Lars Hedegaard skal efter planen deltage i debat om omskæring torsdag aften - men Trykkefrihedsselskabet aner ikke, om han får lov at dukke op

Det vides endnu ikke, om Lars Hedegaard får lov at møde op til debatmøde i Trykkefrihedsselskabet torsdag aften - eller om PET holder ham indendøre. (Foto: Finn Frandsen)
Det vides endnu ikke, om Lars Hedegaard får lov at møde op til debatmøde i Trykkefrihedsselskabet torsdag aften - eller om PET holder ham indendøre. (Foto: Finn Frandsen)

- Jeg vil hellere dø end at holde kæft.

Sådan lød det fra den 70-årige debattør Lars Hedegaard, kort efter at en mand tirsdag forsøgte at slå ham ihjel ved hans hjem på Frederiksberg.

Noget kan dog tyde på, at han bliver tvunget til at holde kæft - i hvert fald for en stund.

Læs også:

Se også: Hedegaard efter drabsforsøg: Vil hellere dø end holde kæft

Torsdag aften skulle han efter planen deltage i Trykkefrihedsselskabets debat om omskæring af drengebørn, men de øvrige medlemmer har intet hørt fra den kontroversielle debattør.

- Vi har ikke hørt noget fra ham, så vi er meget spændte på at høre, om han kommer. Men ellers har vi en plan B, siger Katrine Winkel Holm, der er næstformand i Trykkefrihedsselskabet til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Ekspert: Hedegaard var et oplagt mål

Lars Hedegaard befinder sig lige nu på et hemmeligt sted, hvor han beskyttes af PET. Det har ikke været muligt for ekstrabladet.dk at få fat i Hedegaard, som angiveligt i øjeblikket har fået begrænset adgangen til sin telefon.

Islamkritisk avis kan være motiv
Alt imens Lars Hedegaard bevogtes af PET i et såkaldt 'safe-house', forsøger politiet blandt andet at finde ud af, hvad motivet er for skudattentatet.

Spørger man Lars Hedegaards svenske samarbejdspartner, Ingrid Carlqvist, med hvem han udgiver den islamkritisk avis Dispatch International, er der ikke nogen tvivl om, at netop denne avis er årsag til drabsforsøget.

Læs også:

Se også: Gerningsmanden var en ren amatør

Avisen er udkommet ugentligt siden 3. januar - seneste udgave udkommer i dag - og har desuden en hjemmeside, hvor Lars Hedegaard har skrevet flere kritiske ledere.

- Det nye er, at vi kommer ud med en avis en gang om ugen, som er fuld af afslørende, granskende artikler om islam og islamisering, siger Ingrid Carlqvist til DR Nyheder.

Og den teori bakkes op af Katrine Wnkel Holm.

- Det, at Lars Hedegaard fortsætter sin islamkritik meget højlydt og systematisk og med stor gennemslagskraft i Sverige, kan være anledning til det attentat, vi så, siger hun.

Læs også:

Se også: Næstformand beskyttet efter drabsforsøg

Lars Hedegaard blev forsøgt myrdet af en mand i en rød postjakke, der under påskud af at ville aflevere en pakke, fik lokket den 70-årige journalist og debattør til at åbne døren. Da gerningsmanden havde rakt Hedegaard pakken, trak han en pistol og skød efter Hedegaards hoved, men ramte forbi.

Efter en del tumult tog gerningsmanden flugten, og politiet er endnu ikke på sporet af ham.

Læs også:

Den formodede gerningsmand er af flere vidner blevet set i Lars Hedegaards nabolag i dagene op til attentatforsøget. (Foto: Mogens Flindt) 112 - 6. feb. 2013 - kl. 16:52 Attentatmand luskede rundt i området i flere dage

Det har endnu ikke været muligt for ekstrabladet.dk at få en kommentar fra efterforsker Jørgen Skov, om hvorvidt Lars Hedegaard får lov at deltage i debatten.

Og fra PET er meldingen, at man ikke vil udtale sig.

- Det kan vi ikke sige noget om. Lars Hedegaards færden står fuldstændig for egen regning, lyder det.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere