Mysterie: Hvorfor skete Hedegaard-attentatet nu?

Det kan undre, at Lars Hedegaard blev forsøgt skudt i går, efter han ikke havde været så markant i medierne i flere år

Lars Hedegaard har ikke været i medierne i den seneste tid, og derfor kan undre, at han lige netop i går blev forsøgt skudt. (Foto:  Jesper Nørgaard Sørensen)
Lars Hedegaard har ikke været i medierne i den seneste tid, og derfor kan undre, at han lige netop i går blev forsøgt skudt. (Foto: Jesper Nørgaard Sørensen)

Lars Hedegaard har tidligere været ude med nogle markante holdninger omkring islam og har været både dømt og frifundet for overtrædelse for racismeparagraffen.

Men det er år siden, at han var i mediernes søgelys for sine markante islam-kritiske holdninger.

Ifølge terrorekspert Magnus Ranstorp, der i årevis har fulgt terrortruslen mod Danmark, kan tidspunktet derfor undre ham.

- Er det ikke et mærkværdigt tidspunkt, når det er lang tid siden, at Hedegaard har været i offentlighedens søgelys?

- Ja, det er det. Men der kan være mange anledninger. Det er svært at sige præcis hvorfor. Der er ikke ændret på trusselsniveauet, som stadig er højt i Danmark. Det har PET også været ude at sige. Han er jo en ganske lokal person, der ikke er på nogen Al-Qaeda liste, siger han til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Det skal der til for at få PET-beskyttelse

Lars Hedegaard er i sær kendt for citatet 'De voldtager deres egne børn. Det hører man hele tiden. Piger i muslimske familier bliver voldtaget af deres onkler, deres fætre eller far', som han sagde til bloggen Snaphanen i 2009. Han blev dømt for racisme ved Landsretten i 2011, men frifundet i april 2012 i Højesteret.

I dagens Ekstra Bladet fortæller Magnus Ranstorp også, at sikkerheden omkring mere kendte attentatmål er blevet væsentligt øget, og derfor er Lars Hedegaard kommet i større fare nu, da han ingen beskyttelse havde.

- I kraft af den øgede sikkerhed omkring Kurt Westergaard, Flemming Rose og Jyllands-Posten er en mand som Lars Hedegaard rykket et trin op på risikoskalaen, siger Ranstorp til Ekstra Bladet.

Læs også:

Se også: Ekspert: Hedegaard var et oplagt mål

- Han er i top fem over udsatte personer i Danmark sammen med Jyllandsposten, Flemming Rose og Kurt Westergaard, siger Magnus Ranstorp, som tror, at attentatet var planlagt, selvom det ikke blev udført på en speciel professionel måde.

- Det er nok noget, der har været planlagt. Men det er svært at sige, hvor organiseret det er. Han er lokal, og det her er lokalt inspireret. Han har måske været overforsigtig, men man kan ikke sige, at han har været totalt amatør. Der er dog mange måder, han kunne have maksimeret indsatsen på, siger Magnus Ranstorp.

Læs også:

Se også: Hedegaard-attentatet: Politiet får nye tip

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere