Kvinde-lig i køleskab: Her er retsmedicinerens udfordringer

Det kan blive meget svært at fastslå, hvad der slog 40-årige Mette Bønnelykke Herholdt ihjel

Statsobducent Peter Juel Thiis Knudsen vurderer, at det kan blive noget af en udfordring at finde ud af, hvad der slog Mette Bønneløkke Herholdt ihjel. (Foto: Ernst Van Norde)
Statsobducent Peter Juel Thiis Knudsen vurderer, at det kan blive noget af en udfordring at finde ud af, hvad der slog Mette Bønneløkke Herholdt ihjel. (Foto: Ernst Van Norde)

Det kan blive noget af en udfordring at finde ud af, om Mette Bønnelykke Herholdt blev dræbt eller døde af naturlige årsager, inden hun for godt to år siden blev placeret i et køleskab.

Det fastslår statsobducent Peter Juel Thiis Knudsen fra Retsmedicinsk Institut i Odense.

Kvinde-liget blev fundet af politiet i Dannemare på Lolland, efter at hun har været savnet i to år. Hendes 44-årige tidligere kæreste er anholdt for drab og fængslet. Han siger, at kvinden er død af naturlige årsager og ikke som følge af en forbrydelse.

Derfor skal politiet bevise, at der er tale om drab.

- Det store problem er forrådnelsen. Uanset om køleskabet har været tændt eller slukket i de sidste to år, så vil der være tale om en fremskreden grad af forrådnelse, siger stasobducenten til ekstrabladet.dk

Læs også:

Se også: Politiets anklage: Flyttede med lig i køleskabet

Hvis Mette Bønnelykke Herholdt er blevet slået ihjel, som politiet formoder, så vil visse drabsmetoder gøre det nemmere for politiet at fastslå dødsårsagen, forklarer han videre:

- Hvis hun er blevet skudt, vil man måske kunne finde et projektil eller se skudhullet, og hvis hun er blevet udsat for stump eller skarp vold, kan der være mærker på hendes knogler. Men forrådnelsen kan også i den forbindelse give betydelige problemer, siger Peter Juel Thiis Knudsen.

Er der tale om kvælning, kan det ofte ses som brud på tungebenet eller halsskelettet, tilføjer han.

Læs også:

Se også: Anholdt for drab - lig fundet i køleskab

Det er endnu uvist, hvordan politiet mener, Mette Bønnelykke Herholdt er blevet dræbt. Af sigtelsen mod hendes tidligere samlever, en 44-årig mand, fremgår det blot, at han skulle have slået hende ihjel 'på en pt ukendt måde'.

ekstrabladet.dk erfarer, at liget var pakket ind i en presenning, men det er uvist, om det liget var i et eller flere stykker.

I tilfælde af, at liget er blevet delt i flere stykker, kan det blive endnu sværere at finde dødsårsagen, da parteringen kan dække over eventuelle stikmærker eller læsioner, forklarer statsobducenten.

Læs også:

Se også: Mystisk forsvinden: Mette har været væk i to år

Hvis obducenten skal kunne påvise, at kvinden er død naturligt, kan han undersøge organerne, hvis ikke forrådnelsen er for slem.

- Og så kan man lave retskemiske undersøgelser af vævet. Det vil også kunne vise, om der er tale om forgiftning, siger han.

Under alle omstændigheder bliver det formentlig en meget svær opgave for Retsmedicinsk Institut i København, men ikke umulig, fastslår Peter Juel Thiis Knudsen.

- Det er umuligt at sige noget om, hvor svært det bliver på forhånd. Normalt er det meget besværligt, når liget er gået i forrådnelse, men vi har før fået rigtig gode resultater ved en obduktion af et lig i forrådnelse, siger han.

1 af 3 Blev Mette Bønneløkke Herholdt slået ihjel, eller døde hun af naturlige årsager, inden hun blev lagt i et køleskab for mere end to år siden? Det skal Retsmedicinsk Afdeling nu vurdere. (Foto: Ernst Van Norde)
2 af 3 Mette Bønneløkke Herholdt har været forsvundet siden 2010. Nu er hendes lig fundet i et køleskab på Lolland.
3 af 3 Statsobducent Peter Juel Thiis Knudsen vurderer, at det kan blive noget af en udfordring at finde ud af, hvad der slog Mette Bønneløkke Herholdt ihjel. (Foto: Ernst Van Norde)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere