Navy Seal-snigskytte dræbt for en pickup-truck

Manden, der er anklaget for at slå USA's bedste snigskytte ihjel, stjal offerets bil

Chris kyle, 38, blev kendt i den amerikanske offentlighed, da han sidste år udgav bestselleren American Sniper, hvor han beskriver sin tid som snigskytte i Irak. (Foto: AP)
Chris kyle, 38, blev kendt i den amerikanske offentlighed, da han sidste år udgav bestselleren American Sniper, hvor han beskriver sin tid som snigskytte i Irak. (Foto: AP)

USA's mest dræbende snigskytte, den tidligere Navy Seal, Chris Kyle, blev muligvis dræbt på grund af hans sorte Ford pickup-truck, viser retspapirer i Texas.

Eddie Ray Routh, der er anholdt og sigtet for drabet, fortalte efter skuddrabet i weekenden sin søster, at han havde fået en ny bil.

- Jeg solgte min sjæl for en ny bil, lød det fra Routh, der ifølge politiet tilstod drabet på Kyle og en anden mand, Chad Littlefield, over for sin søster og svoger.

Eddie Ray Routh blev senere arresteret foran sit hjem i Dallas.

Trods bemærkningen om den nye bil er politiet ikke sikre på, hvad der drev den 25-årige Irak-veteran til at åbne ild mod Kyle, 38, og Littlefield, 35.

Læs: Dræbt, da han ville hjælpe veteran

Kyle og Littlefield havde inviteret Routh med på skydebanen lørdag eftermiddag som et led i et forsøg på at behandle hans post-traumatiske stress syndrom.

Veteranforeninger har oplyst til amerikanske medier, at en tur på skydebanen er en almindelig form for terapi for veteraner med post-traumatiske stress syndrom.

Politiet mener, at Routh skød begge mænd på klos hold med et halvautomatisk håndvåben, inden han stjal Kyles firehjulstrækker og kørte til søsterens hjem.

Det er skæbnens onde ironi, at Chris Kyle skulle dø, mens han hjalp en soldaterkammerat langt væk fra fronten i Irak, hvor han var udstationeret i fire omgange med eliteenheden Navy Seal.

TV:Kyle krediteres for 160 drab som snigskytte under Irak-krigen, hvor fjenden gav ham øgenavnet 'djævlen'. Han var dekoreret med 14 forskellige medaljer, herunder to sølvstjerner og fem bronzestjerner.

Han blev kendt i den amerikanske offentlighed, da han sidste år udgav bestselleren 'American Sniper: The Autobiography of the Most Lethal Sniper in U.S. Military History.'

Eddie Ray Routh var korporal i marineinfanteriet og gjorde tjeneste i Irak i 2007 og Haiti i 2010. Han lider af posttraumatisk stress-syndrom og har tidligere været indlagt på et psykiatrisk hospital.

1 af 3 Eddie Ray Routh, 25, fortalte angiveligt sin søster, at han solgte sin sjæl for en ny bil. Routh er sigtet for drab på Kyle og en anden mand. (Foto: AP)
2 af 3 Dobbeltdrabet fandt sted her på en skydebane i Glen Rose i Texas i weekenden. (Foto: AP)
3 af 3 Chris kyle, 38, blev kendt i den amerikanske offentlighed, da han sidste år udgav bestselleren American Sniper, hvor han beskriver sin tid som snigskytte i Irak. (Foto: AP)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere