Gasalarmen: Eleverne på vej hjem

Politiet har endnu ikke fastlået gasarten, der førte til evakuering af Langkær Gymnasium i Aarhus.

800 elever blev evakueret på Langkær Gymnasium i Tilst ved Aarhus. De hårdest ramte af den formodede tåregas blev behandlet på stedet. (Foto: Anders Brohus).
800 elever blev evakueret på Langkær Gymnasium i Tilst ved Aarhus. De hårdest ramte af den formodede tåregas blev behandlet på stedet. (Foto: Anders Brohus).

Efter den opsigtsvækkende gasalarm tidligere i dag, er der nu ved at væe normale tilstande igen på Langkær Gymnasium.

Samtidig blev den bebudede hospitalsindlæggelse af to elever afblæst. De kom på højkant igen efter behandling på stedet sammen med 3-4 andre elever, der var særligt hårdt mærket af gasgenerne.

800 elever og ansatte blev evakueret og blev af efterforskningmæssige grunde holdt tilbage på stedet. De er nu alle på vej hjem igen.

Tidligt opstod mistanken om, at der var smidt med tåregas på gymnasiet. Det tydede symptomerne hos mange elever på, men det er endnu ikke fastslået med sikkerhed.

- Vi må vente og se, hvad vi finder frem til i efterforskningen, før vi kan sige noget om, hvor gassen kommer fra, siger talsmand for Østjyllands Politi Mogens Brøndum til Ritzaus.

For at fastslå gasarten, har politiet nu konfiskeret en jakke fra en af eleverne, der blev dårlig tilpas af at opholde sig i gassen.

Se også: Gymnasium evakueret - to på hospitalet .

1 af 2 Redningsfolk, læger, brandfolk og politi sendte elever og ansatte ud af den gas-hærgede gymnasiebygning. (Foto: Bob Gisselmann, DBU Jylland).
2 af 2 800 elever blev evakueret på Langkær Gymnasium i Tilst ved Aarhus. De hårdest ramte af den formodede tåregas blev behandlet på stedet. (Foto: Anders Brohus).
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere