Bandekonflikt i Køge: Nyt skyderi ved tattoobutik

Rocker såret i nat i Herfølge - nyt skyderi ved tattoobutik i hjertet af køge

Bandidos afdeling i Køge er den ene part i en konflikt, der pt kører i Køge. (Foto: Johnny Frederiksen)
Bandidos afdeling i Køge er den ene part i en konflikt, der pt kører i Køge. (Foto: Johnny Frederiksen)

Køge er netop nu centrum for en voldsom bandekonflikt. Striden står mellem folk fra Bandidos' lokale afdeling og folk fra grupperingen Black Cobra.

En strid, der på det seneste har medført en række voldsepisoder og skyderier - Kort før kl. 13 i dag blev der affyret skud mod en tatto-forretning i hjertet af byen. Butikken ligger på Nørre Boulevard.

Ifølge politiet blev ingen ramt.

Skuddene blev affyret af to maskerede mænd, der efterfølgende flygtede fra stedet på en rød knallert. Knallerten er kørt fra Nørre Boulevard mod vest.

Læs her:

Se også: Bandidos på krigsstien i Køge

Kilder i miljøet vurderer at skyderiet skal ses i lyset af bandekonflikten. Tattoobutikken kan knyttes til Bandidos, erfarer ekstrabladet.dk.

Rocker skudsåret
I nat omkring kl. 03.30 blev en 26-årig mand, der ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger er prøvemedlem i Bandidos, såret af skud i knæet.

Læs her:

Se også: 26-årig bandemand skudt i knæet i sit hjem

Den 26-årige blev opsøgt i sit hjem i Herfølge, hvor tre gerningsmænd trængte ind på rockerens bopæl.

På tidspunktet for skyderiet var mandens 20-årige kæreste ligeledes til stede i lejligheden, men hun blev ikke ramt af skud.

Læs her:

Se også: Black Cobra-leder såret af knivstik

Gennem en årrække har tre grupperinger - Bandidos, Black Cobra og grupperingen Bloodz - haft et konfliktscenarie kørende. Her har Black Cobra stået mod de to øvrige.

Konflikten lurer lige under overfladen, og jævnligt kommer det til konfrontation og efterfølgende eskalerende voldsspiral.

Knivstukket i slikbutik
Senest brød konflikten ud - igen - da en ledende Black Cobra-figur blev lettere såret af knivstik. Det skete 30. januar, hvor Black Cobra-manden blev knivstukket i en slikbutik.

Forud var der et mindre sammenstød på en grillbar i nærheden, hvor Black Cobra-manden ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger tilfældigt var stødt på mindst to personer med tilknytning til Bandidos.

Siden er det kommet til flere sammenstød. Blandt andet er der blevet skudt mod Bandidos' klubhus i Vordingborg - ligesom der også er sket voldelige overfald rundt om i byen.

Læs her:

Se også: Politi: Skud blev affyret mod rockerborg

I forsøget på at dæmme op for bandekonflikten har politiet lavet visitationszone, der dækker det meste af Køge ligesom, politiet også forsøger at være massivt til stede i byen.

- Vi har endnu ikke klarlagt de nærmere omstændigheder omkring de seneste episoder. Derfor har heller ikke lagt os fast på noget som helst endnu, men tanken om, at episoderne eventuelt hænger sammen, har da strejftet os, siger Christen Østergaard, efterforskningsleder, Midt- og Vestsjællands Politi.

- Men det er korrekt, at vi har en eller anden for konflikt mellem lokalt, funderede grupperinger. Det er på den baggrund, at vi har oprettet visititaionszone, tilføjer han.

Han bekræfter, at politiet i forbindelse med dagens skyderi mod tattoo-butikken har gennemført aktioner rundt om i byen.

Blandt andet ved bebyggelsen Ellemarken, der er kendt som hjemsted for Black Cobra-folkene.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere