Prominent tunesisk oppositionsleder myrdet

Hundredvis af mennesker protesterer i Tunesiens hovedstad, efter at en ledende oppositionspolitiker er myrdet.

Flere end tusind personer demonstrerer foran Indenrigsministeriet i Tunesiens hovedstad, Tunis, efter at landets førende venstreorienterede oppositionspolitiker, Chokri Belaid, blev myrdet onsdag morgen.

Chokri Belaid blev skudt, da han forlod sit hjem i Tunis, og hans familie anklager Tunesiens regeringsparti, Ennahda med leder Rached Ghannouchi i spidsen, for at stå bag drabet.

- Min bror blev myrdet. Jeg er desperat og deprimeret, siger Abdelmajid Belaid, bror til den myrdede oppositionspolitiker.

Belaid var som leder af oppositionspartiet, Demokratiske Patrioter, en skarp kritiker af Tunesiens regering.

- Jeg anklager Rached Ghannuochi for at myrde min bror, tilføjer broren.

Hustruen til Chokri Belaid fortæller en lokal radiostation, at hendes mand blev ramt af to skud ved attentatet.

Den tunesiske premierminister Hamadi Jebali kalder mordet på Belaid "en terrorhandling" mod Tunesien.

- Det er en kriminel handling, en terrorhandling, ikke kun mod Belaid, men mod hele Tunesien, siger Jebali, der samtidig lover at finde og arrestere morderen så hurtigt som muligt.

- Det tunesiske parti er ikke vant til sådanne episoder. Det er et seriøst skifte. Vores pligt til alle som regering, som et folk, er at være kloge og ikke falde i den kriminelle fælde, som søger at skubbe landet ud i kaos, tilføjer han.

Belaids politiske parti er en del af en koalition af partier, som er opstået i opposition til Tunesiens regering og deres måde at styre landet på.

Gennem den sidste tid har der været en stigning i volden i landet næret af politisk og social utilfredshed, og flere af oppositionspartierne og fagforeninger har beskyldt de pro-islamister for at orkestrere sammenstød eller angreb mod dem.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere