Det skal der til for at få PET-beskyttelse

Det skal være et angeb mod demokratiet, før PET går ind og yder beskyttelse for en person

Lars Hedegaard kan nu se frem til at få ydet PET-beskyttelse efter gårsdagens attentatforsøg, men det var ikke tilfældet inden i går. (Foto: Finn Frandsen)
Lars Hedegaard kan nu se frem til at få ydet PET-beskyttelse efter gårsdagens attentatforsøg, men det var ikke tilfældet inden i går. (Foto: Finn Frandsen)

Islam-kritikeren Lars Hedegaard fik ikke nogen beskyttelse af Politiets Efterretningstjeneste (PET), da han i går blev forsøgt skudt ved sin bopæl på Frederiksberg.

Og der skal meget til, før en person kan få den form for beskyttelse.

- PET beskæftiger sig kun med angreb mod demokratiet. De forebygger handlinger, som medvirker til, at demokratiet bliver undermineret, så før de kommer ind i billedet, skal det være klart, at det er et angreb mod demokratiet - et almindeligt drabsforsøg har ikke noget med PET at gøre, siger tidligere operativ chef for PET Hans Jørgen Bonnichsen til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Hedegaard-attentatet: Politiet får nye tip

Derfor er det ikke ukendte danskere, der får tilbudt beskyttelse.

- Det er meget sjældent at civlie mennesker får PET-beskyttelse. Det skal være nogle, der indtræder som et symbol for demokratiet, siger han.

Derfor kan Lars Hedegaard altså nu forvente at få tilbudt beskyttelse af PET, hvis motivet for gårsdagens skudforsøg viser sig at være terrorrelateret.

Læs også:

Se også: Ekspert: Hedegaard var et oplagt mål

- PET foretager løbende en trusselsvurdering i forskellige kredse, som er en dynamisk proces, der foregår 24 timer i døgnet. Hvis de finder noget konkret, kan de gå ind i sagen og yde beskyttelse, siger han.

Det havde de bare ikke gjort i sagen med Lars Hedegaard, og den risiko vil altid findes.

- Der gøres selvfølgelig alt, hvad der er muligt for at undgå episoder som den i går, men ingen kan udstede en hundrede procent garanti - ikke engang i en politistat, siger han.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere