Hedegaard-attentatet: Politiet får nye tip

Politiet oplyser, at flere borgere henvender sig med oplysninger om skudattentatet mod Lars Hedegaard

Attentat-forsøget skete på Pelargonievej på Frederiksberg. (Foto: Linda Johansen)
Attentat-forsøget skete på Pelargonievej på Frederiksberg. (Foto: Linda Johansen)

Flere borgere har henvendt sig til Københavns Politi med oplysninger om skudattentatet mod islamkritikeren Lars Hedegaard tirsdag.

- Jeg kan bekræfte, at vi i løbet af natten har fået nogle henvendelser, som vi håndterer her fra morgenstunden, siger Jan Høier Mogensen, central efterforskningsleder.

Yderligere oplysninger ønsker politiet ikke at komme med. Politiinspektør Jørgen Skov oplyser til Ritzau, at politiet om cirka klokken 11 vil udsende en pressemeddelelse.

Tirsdag aften stod politiet på bar bund i jagten på den mand, der samme formiddag affyrede et skud mod Lars Hedegaard ved hans hjem på Frederiksberg.

Lars Hedegaard er kendt som en ivrig og stærkt islamkritisk debattør, og derfor er der spekulationer om, hvorvidt angrebet var politisk motiveret.

Politiet vil ikke afvise et politisk motiv, men har omvendt heller ikke lagt sig fast på, at angrebet skyldes Lars Hedegaards holdninger.

- Vi undersøger alle mulige motiver, både politiske og for eksempel jalousi. Der kan være mange motiver i sådan en sag, sagde politiinspektør Jørgen Skov tirsdag aften.

Gerningsmanden, der talte dansk uden accent, er omkring 25 år og beskrives som 175-180 cm høj, almindelig af bygning og med et mellemøstligt udseende. Han har meget mørkt hår, der er halvlangt og let krøllet. Der kan ifølge politiet være tale om en paryk.

- Så hvis man finder en rød jakke, en paryk eller andet, der kan være interessant, vil vi gerne høre om det. I det hele taget vil vi bede folk ringe 114, hvis man har oplysninger, også selv om man tænker, at det ved politiet nok i forvejen, understregede politiinspektøren tirsdag.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere