Rektor gjorde elev gravid i Norge

En tidligere skoleleder, som indledte et forhold til en 28 år yngre pige, er blevet straffet med fængsel

En tidligere rektor på en skole i det nordlige Norge er dømt for at have haft seksuel omgang med en elev, som han gjorde gravid to gange.

Manden er fundet skyldig i alvorlig og vedvarende misbrug af tillid og stilling for at dække sine egne seksuelle behov. Endda med en ung teenagepige, som blot var 15 år gammel og gik i 8. klasse, da han indledte et seksuelt forhold til hende.

Eks-rektoren, som er 51 år gammel i dag, straffes med fængsel i tre år og seks måneder, skriver avisen Nordland. Han skal også betale 200.000 norske kroner i erstatning, har landsretten slået fast.

- Det er godt, at der endelig kan sættes et punktum i denne sag, siger pigens bistandsadvokat, Kristin Fagerheim Hammervik.

- Det har været en smertefuld og vanskelig tid for hende. Men det har været godt at blive troet på, både i byretten og landsretten, lyder det.

Advokaten beskriver pigen, som i dag er 23 år gammel, som ressourcestærk og siger, at hendes fremtid ser lys ud, fordi hun nu kan lægge den "onde sag bag sig", lyder det.

Manden - som stod i spidsen for en lille skole, der ligger i en af nabokommunerne til byen Bodø i Norge - har bedyret sin uskyld og anket til den norske højesteret. Men landets øverste domstol har afvist at tage sagen op, og derfor ligger dommen fast.

Avisen Nordland skriver, at pigen var draget mod den 28 år ældre mand, som knyttede hende til sig som en kæreste og brugte sin magt over hende til at opnå seksuel omgang.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere