FBI trænede i kopi af beskyttelsesrum

Det amerikanske forbundspoliti var godt forberedt, da de befriede femårigt gidsel

Jimmy Lee Dykes, 65, blev dræbt, da FBI stormede hans beskyttelsesrum og befriede gidsel. (Foto: AP)
Jimmy Lee Dykes, 65, blev dræbt, da FBI stormede hans beskyttelsesrum og befriede gidsel. (Foto: AP)

FBI gik systematisk til værks under gidselaffæren i den amerikanske delstat Alabama, hvor en 65-årig Vietnam-veteran holdt en femårig dreng fanget i et underjordisk beskyttelsesrum.

Ifølge ABC News havde FBI's gidselteam forberedt sig på aktionen ved at træne i en nøjagtig kopi af beskyttelsesrummet, hvor Jimmy Lee Dykes havde forskanset sig med sit gidsel.

FBI havde desuden haft held til at få et skjult kamera ned i beskyttelsesrummet, så de kunne observere Jimmy Lee Dykes under det seks dage lange drama.

Læs: Familien: Ethan har det OK

Via kameraet kunne FBI observere, hvordan Dykes ændrede adfærd i takt med, at forhandlingerne trak i langdrag. Først viste han omsorg for drengen, Ethan, men til sidst var hans opførsel stadig mere ophidset og truende, oplyser politikilder.

Jimmy Lee Dykes havde i forvejen dræbt skolebuschaufføren Charles Albert Poland, 66, så myndighederne vidste, at han var i stand til at slå ihjel.

En lokal politimand har fortalt Reuters, at FBI-agenterne kastede en chokgranat, da de mandag aften stormede beskyttelsesrummet og dræbte Dykes.

FBI har endnu ikke oplyst, hvordan Dykes døde.

Læs: Chauffør narret med broccoli

Ledende FBI-agent, Steve Richardson, har på et pressemøde forklaret, at FBI skred til handling, da Dykes blev 'observeret med et skydevåben' og drengens liv 'var i overhængende fare'.

Ethan, der fylder seks år i morgen, slap uskadt fra aktionen og er genforenet med sin mor.

Se grafik: Her holdt han dreng som gidsel:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.


Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere