Skraldebils-drabet: Kommune nægter uagtsomt manddrab

Politiet har tiltalt Københavns Kommune for uagtsomt manddrab i forbindelse med tragisk ulykke med el-drevet skraldevogn på Strøget. En amerikansk turist mistede livet

Turisten Carl Robinson fik kun 11 timer i Danmark, før han blev ramt af en el-drevet skraldebil og mistede livet. (Foto: Marius Nyheim)
Turisten Carl Robinson fik kun 11 timer i Danmark, før han blev ramt af en el-drevet skraldebil og mistede livet. (Foto: Marius Nyheim)

Københavns Kommune skal holdes ansvarlig for, at den amerikanske turist Carl Robinson mistede livet under et besøg på Strøget i København 29. august sidste år.

Det mener i hvert fald Københavns Politi, der officielt har tiltalt kommunen for uagtsomt manddrab.

Læs også:Carl Robinson mistede livet, da en el-drevet skraldebil satte i gang af sig selv og påkørte turisten, der kun havde været i Danmark i 11 timer.

- Københavns Kommune har fået oplyst af politiet, at anklageskriftet nu er sendt til Københavns Byret, og afventer den efterfølgende retssag, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Læs også:

Se også: Familie til skraldebiloffer: Vi er rystede

Men kommunen mener ikke, at tiltalen holder vand.

- Vi har gjort alt, hvad vi kan, for at bidrage til opklaringen af, hvordan den tragiske ulykke kunne ske. Det står helt klart, at vi har overtrådt Færdselsloven, og vi er naturligvis dybt optaget af at sikre, at en så alvorlig ulykke ikke sker igen. Men vi mener ikke, at der er grundlag for, at vi skal tiltales for uagtsomt manddrab, siger Jens Elmelund, der er konstitueret administrerende direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Københavns Kommune nægter sig altså skyldig, og det er tirsdag blevet meddelt til politiet.

Læs også:

Nevøerne mindes deres afdøde onkel med varme tanker. (Foto: Mikkel Selin) 112 - 11. sep. 2012 - kl. 00:15 Dræbt: Carl fik kun 11 timer i Danmark

Kommunen har til gengæld allerede tidligt i forløbet erkendt at have overtrådt Færdselsloven, da det involverede køretøj havde en defekt sædekontakt. Sædekontakten er én ud af flere sikkerhedsforanstaltninger på køretøjet, der sikrer, at det kun kan køre, hvis der sidder en person i sædet.

- Vi tager det meget alvorligt, at sædekontakten har været slået fra. Men den er kun én ud af flere sikkerhedsforanstaltninger i vores køretøjer, og vi har på ingen måde kunne forudse, at en sådan ulykke kunne ske, siger Jens Elmelund.

Læs også:

Se også: København sagsøges efter turisttragedie

Strafferammen for kommunen er bøde. Erstatningens størrelse er endnu ikke fastlagt.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere