Kendt islam-kritiker forsøgt skudt

Københavns Politi bekræfter skudepisode. Målet var den islam-kritiske Lars Hedegaard, stifter af det kontroversielle Trykkefrihedsselskabet af 2004

LÆS OGSÅ:

(Foto: Linda Johansen) 112 - 5. feb. 2013 - kl. 14:00 Skud på Frederiksberg: Politiet jager mand i rød jakke

Klokken 11.21 i formiddags blev der afgivet skud på Pelargonievej på Frederiksberg.

Lige nu er der ikke mange oplysninger om episoden på den ellers fredsommelige villavej.

- Vi kan bekræfte en anmeldelse om skyderi, og vi undersøger forholdet og har ikke andet at sige på nuværende tidspunkt, siger politiinspektør ved Københavns Politi og chef for efterforskning, Jørgen Skov til ekstrabladet.dk.

Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger var målet for skyderiet stifteren af 'Trykkefrihedsselskabet af 2004', Lars Hedegaard, som ikke blev ramt.

Den 70-årige Hedegaard er historiker, journalist og forfatter. Han har igennem en årrække markeret sig med markante synspunkter i debatten om ytringsfrihed. Hedegaard er blandt andet blevet kendt for en islam-kritiske synspunkter.

ekstrabladet.dk's reporter på stedet fortæller, at Zoologisk Have, som ligger tæt på gerningsstedet, kortvarigt har været spærret af, da politiet angiveligt antog, at en gerningsmand kunne være flygtet ind i haven.

Det forlyder desuden, at politiet har sendt en bombevogn til Pelargonievej.

Gerningsmanden beskrives af Københavns Politi som:

Mand, ca, 30 år, tykt, mørkt hår. Gerningsmanden var iført en 'rød postbudlignende' jakke.

Læs hele politiets pressemeddelelse om episoden her.

ekstrabladet.dk forsøger for øjeblikket at få en kommentar fra Lars Hedegaard, der angiveligt er ved at blive afhørt af politiet.

LÆS OGSÅ:

Naboerne på Pelargonievej i Frederiksberg er chokeret over skudepisoden rettet mod den islam-kritiske Lars Hedegaard. (Foto: Linda Johansen) 112 - 5. feb. 2013 - kl. 13:59 Naboer til skudepisode i chok

1 af 6 
2 af 6 
3 af 6 
4 af 6 
5 af 6 Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger var målet for formiddagens skudepisode på Pelargonievej på Frederiksberg den 70-årige Lars Hedegaard. (Foto: Polfoto)
6 af 6