Stedfar: De dømte turde ikke se mig i øjnene

Stedfar fandt myrdet 22-årig i skoven

– Jeg er tilfreds med de 13 års fængsel til Torsten Thomsen. Til gengæld er fire år alt for lidt til Ronni Elg. Han skulle have haft en langt hårdere straf, fordi han ikke forhindrede drabet.

Sådan siger Jan Poulsen efter at have overværet domsafsigelsen mandag i sagen om det bestialske drab på hans stedsøn Anders Mark Hansen, 22, i marts sidste år i Fællesskoven på Stevns.

Læs:

Se også: To mænd kendt skyldig i stevnsdrab

Jan Poulsen har fulgt omtrent samtlige retsmøder i drabssagen, hvor motivet tilsyneladende var en række sms'er, som offeret havde sendt til Torsten Thomsens tjekkiske kæreste Radka.

– Jeg har under sagen siddet i et hjørne nede bagerst i retssalen. Jeg har hele tiden stirret blindt på de tiltalte. De mennesker, der tog mit kæreste eje fra mig. Men ingen af dem turde se mig i øjnene. De kiggede hele tiden væk.

Læs:

Se også: Drabstiltalt tævet under gårdtur

– Det var naturligvis uhyggeligt at få ribbet op i sagen igen. Men jeg var nødt til at være der for at få en afslutning på alt det, vi har været igennem, siger Jan Poulsen til ekstrabladet.dk.

Det var ham, der om morgenen den 2. marts i fjor kørte ud i Fællesskoven og fandt sin elskede stedsøn dræbt. Den unge mekanikers ansigt var smadret nærmest til ukendelighed. Hans lærredsbælte var viklet rundt om hans hals og fastgjort til anhængertrækket på hans VW Polo – og hans hænder var snøret sammen på ryggen med plastikstrips.

– Jeg glemmer aldrig det syn. Aldrig. Min søns mordere må være afstumpede sadister, sagde Jan Poulsen sidste sommer til Ekstra Bladet.

– Betyder dommen, at I nu har fået mere fred og ro på i jeres hverdag?

– Det kan man godt sige. Men de andre er heller ikke tilfredse med, at Ronni Elg slap med fire års fængsel for medvirken til drabet. Hvis han havde reageret på afstraffelsen, ville vi formentlig stadig have haft Anders hos os. Manden burde omgående have ringet til politiet, da han så Torsten Thomsen mishandle vores søn, siger Jan Poulsen.

– Motivet var nogle tilsyneladende harmløse sms'er?

– Ja, det var jalousi. Det er jo fuldkommen vanvittigt at begå drab for så lidt. Det giver jo ingen mening. Men hvis manden, der slog Anders ihjel, er syg i hovedet, er der jo ikke noget at stille op.

– Du har tidligere sagt, at du 'som enhver anden far havde lyst til at gengælde drabet' – og at du ikke vidste, hvordan du ville reagere under retssagen?

– Hver dag blev jeg fulgt ind i retten af et par flinke betjente. Samtidig har min datter været en god støtte under hele sagen. Så jeg valgte at opføre mig pænt, selv om jeg gav Ronni Elg en lille 'verbal hilsen', da vi forlod retslokalet umiddelbart efter dommen. Men det kan være lige meget, hvad jeg sagde til ham, siger Jan Poulsen.

Han roser både politiet og anklageren for deres arbejde.

– De har virkelig været der for os. Til gengæld mener jeg ikke, at Torsten Thomsens forsvarer har respekteret os. Han har flere gange overskredet grænsen – og nærmest pisset på de pårørende ved næsten at betegne sagen som en storm i et glas vand, siger Jan Poulsen.!

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere