FBI kunne se under jorden: Ethan reddet af skjult kamera

FBI havde kamera i gidseltagerens beskyttelsesrum: Femårig dreng befriet - gidseltageren død

FBI vidste præcis, hvad der foregik i det underjordiske beskyttelsesrum i Midland City, Alabama, hvor 65-årige Jimmy Lee Dykes holdt en femårig dreng, Ethan, som gidsel i seks døgn.

Det amerikanske forbundspoliti havde boret et eller flere højteknologiske kameraer ned i beskyttelsesrummet og kunne derfor følge gidseltagerens mindste bevægelser, oplyser Los Angeles Times.

Og det skjulte kamera kan have reddet Ethans liv.

FBI oplyser på et pressemøde, at agenterne mandag aften gik i aktion med kort varsel, fordi de kunne se, at Jimmy Lee Dykes greb et skydevåben.

- Vi kunne se, at hr. Dykes virkede stadig mere ophidset. Han blev observeret med en pistol, og vi vurderede, at drengens liv var i overhængende fare.

- Det var en succesrig aktion, fordi Ethan blev reddet. Han er en modig dreng, siger den ledende FBI-agent, Steve Richardson, på et pressemøde.

Læs: Familien: Ethan har det OK

Det var FBI’s gidseleksperter, Hostage Rescue Team, der gennemførte den risikable aktion, efter forhandlinger mellem Dykes og myndighederne var gået i hårdknude.

Lokale beboere hørte to høje eksplosioner, da agenterne stormede beskyttelsesrummet. Det var chokgranater, der skulle aflede Dykes opmærksomhed.

Derefter fulgte fire-fem skud. Jimmy Lee Dykes døde ved aktionen, men FBI vil ikke oplyse, hvordan han døde.

Læs: Chauffør narret med broccoli

Ethan blev omgående evakueret fra beskyttelsesrummet og kørt til hospitalet i en ventede ambulance. Han er uskadt og genforenet med sin mor.

- Jeg har besøgt ham på hospitalet. Han griner og spiser og har det sjovt som alle andre fem-seksårige drenge, siger Steve Richardson.

Richardson oplyser, at bombeeksperter nu finkæmmer ejendommen for mulige sprængstoffer, inden politiet kan begynde at indsamle bevismaterialer.

Læs: Han var en tikkende bombe

Myndighederne håber, at ransagningen af Dykes hjem kan afsløre motivet til gidseltagningen. Ethan blev bortført fra en skolebus og ført til beskyttelsesrummet i sidste uge.

Jimmy Lee Dykes var en Vietnam-veteran, der flyttede til Midland City for to år siden og straks begyndte at bygge beskyttelsesrummet.

Se grafik: Her holdt han dreng som gidsel:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.


1 af 2 Ethan er uskadt og genforenet med sin mor. Han fylder seks år i morgen. (screenshot)
2 af 2 FBI holdt godt øje med gidseltageren, 65-årige Jimmy Lee Dykes, selv om han befandt sig under jorden i sit hjemmelavede beskyttelsesrum. (Foto: AP)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere