Familien efter gidseldrama: Ethan er OK

Ethan, 5, er genforenet med sin mor, efter han blev befriet af FBI-agenter

- Jeg har set Ethan. Fysisk er han OK, men der vil gå noget tid, før han kan lægge dette bag sig.

Det siger Thomas Mabe, onkel til det unge gidsel i Alabama, få timer efter, at FBI-agenter befriede drengen, der fylder seks år på onsdag.

Ethan tilbragte seks døgn under jorden i et beskyttelsesrum med gidseltageren, den 65-årige Jimmy Lee Dykes, der døde ved aktionen.

Ethan, der ifølge amerikanske medier er autist, blev kørt med ambulance til et lokalt hospital, hvor han blev genforenet med sin mor.

Lokalpolitikeren Harri Anne Smith fortæller, at hun var i selskab med drengens mor, da hun fik det glade opkald om, at gidseldramaet var slut og drengen reddet.

- Moren er meget stærk og den lille dreng utrolig modig, siger Harri Anne Smith til tv-stationen WSFA.

Beboere i Midland City siger, at de hørte skyderi og to eksplosioner, da FBI stormede beskyttelsesrummet mandag aften dansk tid.

FBI-lederen Steve Richardson fortæller, at agenter gik i aktion, fordi forhandlingerne med gidseltageren var gået i hårdknude, og Dykes blev set med et skydevåben.

Motivet til bortførelsen kendes ikke, og det vides heller ikke om, at Dykes, Vietnam-veteran og tidligere lastbilchauffør, har stillet krav for at lade drengen gå.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere