Kontaktlinse kan have kostet kvinde et øje

En sjælden svampeinfektion har kostet en kvinde synet på det ene øje. Hendes kontaktlinser menes at være skyld i infektionen

Et par af englands mest populære kontaktlinser kan være skyld i, at en 42-årig kvinde blev ramt af en aggressiv infektion, som har kostet hende det ene øje.

Det skriver Daily Mail.

Ifølge avisen bemærkede Jacqui Stone, at hendes syn blev sløret, dagen efter hun havde båret kontaktlinser af mærket Focus Dailies.

Efterfølgende blev hun ramt af en infektion, der betød 17 uger på hospitalet og 22 operationer, før læger til sidst måtte give op og fjerne hendes øje af frygt for, at infektionen ville brede sig til hjernen.

Infektion åd tre lag og 70 nerver
Stone, der er lærerassistent, købte kontaktlinserne gennem en engelsk hjemmeside i maj sidste år.

Hun har brugt kontaktlinser 'on and off' i 20 år og fortæller ifølge det engelske medie, at alt virkede normalt, da hun tog Focus Dailies-linserne i.

Dagen efter var hendes syn på venstre øje sløret, og få dage senere måtte hun indlægges på hospitalet, fordi smerten i hendes øje ikke var til at holde ud, fortæller hun.

I første omgang fik hun øjendråber og blev sendt hjem, men 24 timer senere var hun tilbage på hospitalet.

- Jeg skreg af smerte og mine tænder klaprede - det var ikke til at bære, fortæller hun.

Efter mere end en måned med smerter og daglige lægebesøg blev hun diagnosticeret med svampeinfektionen Fusarium. På det tidspunkt havde infektionen allerede ædt sig gennem tre lag af hendes øje og 70 nerver.

Sagersøger firma og hospitaler
22 operationer senere valgte lægerne at give hende en protese.

Og nu sagsøger Jacqui Stone Alcon UK, der står bag de populære kontaktlinser, ligesom hun forbereder en sag mod flere af de hospitaler, der har været inde over hendes forløb.

Hos Alcon bekræfter en talsmand, at virksomheden er blevet sagsøgt.

- Hun påstår, at infektionen er relateret til hendes brug af vores kontaktlinse. Det blev vi bekymrede over at høre hos Alcon, og satte en undersøgelse i gang med udgangspunkt i sagens bevismateriale, men vi kunne ikke finde nogen forbindelse mellem kontaktlinserne og kundens uheldige oplevelse, lyder det fra talsmanden.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere