Nu vidner ofre mod formodet sexkrænker

Forurettet pige kræver at sidde så langt væk fra anklaget som muligt

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (ekstrabladet.dk): Efter frokostpausen i dagens retsmøde mod den mentalt handicappede BPD begynder de første af den formodede krænkers ofre at afgive vidneforklaring.

Læs også:

Se også: Retarderet nægter grov sextvang

Den første pige, der var teenager på gerningstidspunktet, har bedt om, at hendes forklaring skal foregå bag lukkede døre, ligesom hun via sin bistandsadvokat har bedt om, at den tiltalte sidder i et separat lokale, hvor man via højttaler kan høre, hvad der bliver sagt i salen, mens vidnet afgiver sin forklaring i sagen.

Læs også:

Se også: Politiet smølede med overgrebssager

Skal man tro anklageskriftet, gav politiet i månedsvis den retarderede sexkrænker frit spil i månedsvis, før den nu tiltalte blev tilbageholdt. Det fremgik under anklager Anne Birgitte Stürups gennemgang af sagen mod den i dag 31-årige BPD.

Må ikke bruge pc
Den tiltalte, der har en medfødt hjerneskade og lider af ADHD, blev første gang anholdt i den aktuelle sag i december 2011, men først i februar sidste år valgte politiet at tilbageholde den 31-årige, som siden har været anbragt på institutionen Kofoedsminde ved Rødby på Lolland.

Læs også:

Se også: Afpressede mindreårige piger til sex

Kendelse i sagen forventes afsagt 14. februar, og anklager Anne Birgitte Stürup kræver den tiltalte idømt en tidsubestemt forvaringsdom. Får hun medhold i nævningesagen, har hun desuden anbefalet, at den 31-årige BPD fratages muligheden for at benytte elektronisk kommunikationsudstyr. Under anklagerens forelæggelse af sagen kom det frem, at den tiltalte var endog særdeles aktiv på datingsider og facebook, hvor han etablerede den første kontakt med de piger på helt ned til 13 år, som han er anklaget for at have krænket.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere