Fandt også et hittebarn: Jeg bliver så rasende

Maria Sacha Kristensen reagerer stærkt på, at der blev fundet et hittebarn i København i går. Hun reddede selv et hittebarn på ferie i Tyrkiet

Dette billede er taget, umiddelbart efter Maria Sacha Kristensen fandt et hittebarn i vejkanten i Tyrkiet og resolut lagde det til brystet. Foto: Privat
Dette billede er taget, umiddelbart efter Maria Sacha Kristensen fandt et hittebarn i vejkanten i Tyrkiet og resolut lagde det til brystet. Foto: Privat

For Maria Sacha Kristensen vækker det helt særlige følelser, når hun hører om det lille hittebarn, der blev fundet i går i en sportstaske i København.

I sommer fandt den dengang højgravide kvinde selv en lille pige i en vejkant i Tyrkiet, som hun resolut lagde til brystet og ammede tilbage til livet.

Nu kommer følelserne tilbage, da hun hører om det nye hittebarn.

- Jeg fik da tårer i øjnene med det samme. Sgu da ikke igen. Og så tænker jeg et eller andet sted, hvad der får folk til det herhjemme. Der er bare ikke noget, der gør det okay at lægge sit barn. Nu må kvinder snart tage sig sammen, siger Maria Sacha Kristensen med harme i stemmen til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Ammede forladt babypige tilbage til livet

Hun er lettet over at høre, at barnet klarer den, og kan levende sætte sig ind i den situation, som den 33-årige mand, der fandt barnet, er i nu.

- Jeg tænker, hvor er det heldigt, at hun er fundet, og hvor er det synd for den stakkels mand. Nu kommer han ikke til at sove i lang tid. Og så er han oven i købet på barsel. Det vil sidde i ham i lang tid. Jeg håber, at manden, der har fundet hende, får snakket det igennem med sin familie, siger hun og prøver at forklare, hvordan man kan føle et bånd til et barn, som man kun lige har været sammen med i kort tid.

Læs også:

Foto: Ekstra Bladet 112 - 1. feb. 2013 - kl. 08:58 Politiet: Hittebarn kan være født af prostitueret

- Det var selvfølgelig specielt for mig, fordi jeg ammede hende. Men også det, at vi havde øjenkontakt - jeg ved ikke, om man føler, at man er det første menneske, det her barn har haft. Man svigter bare ikke gang til, siger hun.

Hun blev mor til sit andet barn to måneder efter, hun havde fundet den lille nyfødte pige i Tyrkiet. Mathias er nu fem måneder gammel, og selvom han er det nemmeste barn, så er han nu begyndt at blive ked af det, når mor går væk fra ham.

Læs også:

Foto: Linette K. Jespersen 112 - 31. jan. 2013 - kl. 13:57 Fandt hittebarn: Så en hånd stikke op

- Og så tænker jeg på de små stakler, der har ligget der og har skreget på deres mor i så lang tid. Er der ikke noget i en, der gør, at man har lyst til at løbe tilbage? Hun har da ikke fortjent at dø, siger Maria Sacha, der har hængt billedet af den lille pige fra Tyrkiet, der nu hedder Ceren, op på familievæggen sammen med billeder af hendes sønner, Lucas og Mathias.

Læs også:

112 - 31. jan. 2013 - kl. 17:07 Psykolog: Vigtigt at hittebarns forældre får hjælp

Oplevelsen med at finde et hittebarn har faktisk givet hende en frygt for at komme ud for det igen. En dag gik hun nede ved en å sammen med sin ældste søn, da hun ser en pose i vandet.

- Den ser ud til at være for stor til, hvis det bare var affald. Og jeg tænker, om jeg skal gå derned, men jeg tør ikke. Det kommer bag på mig, at det skal tage så lang tid at komme over det, siger hun og tilføjer, at det ikke gør det nemmere, at hun ikke hører noget fra Tyrkiet om Cerens tilstand.

- Jeg ved ikke, om jeg nogensinde får muligheden for at se hende. Ham her har lidt større muligheder for at følge med i, hvad der kommer til at ske. Barnet har måske også brug for vide, hvad grunden er til, at jeg er her i dag, og hvor er den person, der fandt mig, selvom det er noget, som enhver ville have gjort, siger Maria Sacha Kristensen, der tænker, at når det stadig kan ske, at nyfødte børn bliver efterladt, så bør der være større muligheder for den slags kvinder til at få mere hjælp, så de ikke ender i en så ulykkelig situation.

1 af 2 Her er Maria, mens hun stadig var højgravid, sammen med sin mand og ældste søn Lucas. Foto: Ole Frederiksen
2 af 2 Dette billede er taget, umiddelbart efter Maria Sacha Kristensen fandt et hittebarn i vejkanten i Tyrkiet og resolut lagde det til brystet. Foto: Privat
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere