Han holder femårig som gidsel

Sikkerhedstjeneste har offentliggjort et billede af den 65-årige Vietnam-veteran, der menes at holde lille dreng som gidsel i Alabama

Krigsveteranen Jimmy Lee Dykes har dræbt en buschauffør og holder nu en femårig dreng som gidsel. (Foto: Alabama Department of Public Safety)
Krigsveteranen Jimmy Lee Dykes har dræbt en buschauffør og holder nu en femårig dreng som gidsel. (Foto: Alabama Department of Public Safety)

Der bliver nu sat ansigt på den krigsveteran, der ifølge myndighederne i Alabama har holdt en femårig dreng som gidsel i et hjemmelavet beskyttelsesrum i sit hjem i flere dage.

Billedet, der er offentliggjort af Alabama Department of Public Security, viser den 65-årige pensionerede lastbilchauffør og Vietnam-veteran Jimmy Lee Dykes, der forud for gidseldramaet dræbte en skolebuschauffør.

Læs også:

Politiets indsatsstyrker, SWAT-teams er klar til at rykke ind i bunkeren, hvis forhandlingerne ikke kan redde drengen. (Foto: AP) 112 - 30. jan. 2013 - kl. 18:10 Vietnam-veteran holder seksårig fanget i bunkers

I snart fire dage har FBI forsøgt at få ham til at lade den femårige Ethan gå, men intet videre uden held. Det er dog lykkedes at få både medicin, farveblyanter og tegnehæfte fragtet ind til drengen, som ifølge FBI ikke har lidt overlast.

- Han ønsker ikke at skade barnet, lyder det fra forhåbningsfulde gidseleksperter.

Læs også:

FBI har forhandlet med gidseltageren gennem et rør, der fører ned til beskyttelsesrummet. (Foto: AP) 112 - 1. feb. 2013 - kl. 19:01 Barn gidsel på 3. døgn: Får farveblyanter og tegnehæfte

Den 65-årige Jimmy Lee Dykes er af naboer blevet beskrevet som paranoid og voldelig. Tidligere skal han blandt have skudt mod en nabo, dræbt en hund med et jernrør og truet med at skyde børn, der er kommet for tæt på hans ejendom.

- Han var en tikkende bombe. Det var kun et spørgsmål om tid, siger Ronda Wilbur til Associated Press.

Læs også:

FBI forhandler på andet døgn med gidseltageren gennem et rør, der fører ned til beskyttelsesrummet, hvor han holder en seksårig dreng som gidsel. (Foto: AP) 112 - 31. jan. 2013 - kl. 20:56 Naboer: Kidnapper var en tikkende bombe

Gidseldramaet startede tirsdag, hvor Jimmy Lee Dykes steg ombord på en skolebus med 21 børn i Midland City, Her skød han chaufføren, Charles Albert Poland, og bortførte den femårige dreng.

Ifølge politiet kan kidnapningen være en desperat handling for at undgå et retsmøde, hvor han var tiltalt for at have affyret skud mod en nabo.

Se også:

(Foto: Googlemaps) 112 - 30. jan. 2013 - kl. 08:31 TV: Skuddrama i skolebus: Skød chauffør og tog barn

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere