Bestilte obduktion - så vågnede manden

Norsk politi nåede at fortælle ung mands forældre, at han var fundet død. Så opdagede ambulancepersonalet at 'liget' rørte på sig

Arkivfoto: Valdemar Jørgensen/Jyllands-Posten
Arkivfoto: Valdemar Jørgensen/Jyllands-Posten

Politiet i Norge har indledt en undersøgelse af, hvad der gik galt, da en ung mand i Stord den 20. januar blev erklæret død uden at være det.

Det skriver Bergens Tidende.

Den unge mand fik om natten et kraftigt hjerteanfald og en ambulance samt en læge blev tilkaldt. De påbegyndte behandling, men manden var fortsat livløs og blev erklæret død.

- Politiet fik melding om et dødsfald i en lejlighed. Naturlige dødsfald er som udgangspunkt ikke en opgave for politiet, men i dette tilfælde drejede det sig om en relativ ung mand. Vi iværksatte derfor tiltag til at få gennemført en obduktion. Det blev drøftet med den vagthavende politijurist, som gik ind for, at afdøde skulle obduceres på et senere tidspunkt, siger politioverbetjent Egil Espeland fra Stord lenmandsdistrikt til avisen.

Den unge mands forældre kom til lejligheden og fik oplyst, at deres søn var død.

Mens de var tilstede opdagede ambulancepersonalet, at manden faktisk var i live.

- Han bevægede sig, hvorfor ambulancefolkene fortsatte med livreddende tiltag og manden blev kørt til hospitalet i en ambulance, siger Espeland til avisen.

Manden er fortsat indlagt. Hans tilstand er ikke kendt af Bergens Tidende.

Sagen ligger hos Fylkeslegen i Hordaland, ligesom politiet har iværksat en undersøgelse, men endnu ikke foretaget nogen afhøringer.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere