Barn gidsel på 3. døgn: Får farveblyanter og tegnehæfte

Gidseldrama: Amerikansk mand holder femårig dreng fanget i beskyttelsesrum

FBI har forhandlet med gidseltageren gennem et rør, der fører ned til beskyttelsesrummet. (Foto: AP)
FBI har forhandlet med gidseltageren gennem et rør, der fører ned til beskyttelsesrummet. (Foto: AP)

En dreng fra Alabama, USA, har tilbragt sin tredje nat som gidsel i et hjemmelavet beskyttelsesrum i selskab med en 65-årig Vietnam-veteran, der har dræbt en skolebuschauffør.

Den femårige dreng hedder Ethan, men kaldes 'Love Bug' af sin mor. Ifølge myndighederne har han ikke lidt overlast.

- Han har modtaget sin livsnødvendige medicin samt farveblyanter og et tegnehæfte, lyder det fra sherif Wally Olson på et pressemøde.

FBI har forhandlet med gidseltageren, Jimmy Lee Dykes, gennem et rør, der fører ned til det underjordiske beskyttelsesrum, men der er ingen tegn på fremskridt.

Manden er angiveligt i stand til at opholde sig i beskyttelsesrummet i otte dage, før hans proviant slipper op. Gidseleksperter er alligevel håbefulde:

- Han ønsker ikke at skade barnet. Han kidnappede ikke barnet for at skade ham, fortæller en tidligere gidselforhandler for FBI, Clint Van Zandt.

- Han har taget barnet for at forhindre, at ordensmagten stormer hans beskyttelsesrum, siger han til tv-stationen NBC.

Læs: Naboer: Han er dybt paranoid

Jimmy Lee Dykes beskrives af naboer som paranoid og voldelig. Han skal blandt andet have affyret skud mod en nabo, dræbt en hund med et jernrør og truet med at skyde børn, der er kommet for tæt på hans ejendom.

- Han var en tikkende bombe. Det var kun et spørgsmål om tid, siger Ronda Wilbur til Associated Press.

Tiden løb ud tirsdag, da Jimmy Lee Dykes steg om bord på en skolebus med 21 børn, skød chaufføren, Charles Albert Poland, og bortførte den femårige dreng.

Politiet tror, at Jimmy Lee Dykes greb til våben og kidnapning, fordi han ville undgå et retsmøde, hvor han var tiltalt for at have affyret skud mod en nabo over en banal vejstrid. Ingen blev ramt ved episoden.

Læs: Gidseltager hader regeringen

Naboer fortæller, at Jimmy Lee Dykes begyndte at bygge beskyttelsesrummet bag sit hus for to år siden. Han blev set grave løs om natten og afpatruljere sin ejendom med lommelygte og et oversavet jagtgevær.

Ifølge naboer er beskyttelsesrummet cirka 1,2 meter langt, 1,8 meter bredt og 2,4 meter højt. Rummet befinder sig cirka 1,2 meter under jorden og er udstyret med mad, vand, strøm og tv-apparat, rapporterer NBC.

Der bor 1700 mennesker i Midland City, der ligger to timer syd for Montgomery i den amerikanske sydstat.

1 af 4 Talstærkt politi er parat til at storme gidseltageren, hvis drengens liv kommer i overhængende fare. (Foto: AP)
2 af 4 (Foto: AP)
3 af 4 Buschaufføren, 66-årige Charles Albert Poland, blev dræbt med fire skud, da han forsøgte at beskytte børnene. (Foto: AP)
4 af 4 FBI har forhandlet med gidseltageren gennem et rør, der fører ned til beskyttelsesrummet. (Foto: AP)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere