Hvem har taget vores jern?

En veterantog-klub har haft besøg af tyve tre gange på en måned

Nordsjællands Veterantog har fået stjålet en hel masse jern med en skrotpris på 80 øre pr kilo. Her ses hvordan veterantog-klubben har kørt lokomotiver foran remisen for at (Privatfoto)
Nordsjællands Veterantog har fået stjålet en hel masse jern med en skrotpris på 80 øre pr kilo. Her ses hvordan veterantog-klubben har kørt lokomotiver foran remisen for at (Privatfoto)

En veterantog-klub, Nordsjællands Veterantog, har hele tre gange på kun godt en måned haft besøg af tyve ved klubbens remise ved Rungsted Station.

Tyvene har slæbt afsted med adskillige jernklodser, blandt andet bremseklodser og andre reservedele. Delene er lavet af støbejern og vejer fra 20 kg og opefter.

De mange kilo jern kan tyvene muligvis have forsøgt at sælge hos en skrothandler, men det har nok været lidt af en skuffelse. Skrotprisen på støbejern ligger på omkring 80 øre, så mange af reservedele vil kun have indbragt ti-20 kroner.

Men selv om en bremseklods kun indbringer håndører som skrot, er de værdifulde for veterantog-klubben

- Vi betaler omkring 1.000 kroner når vi skal have lavet sådan en, fortæller Sörine Gejl, der er medlem af veterantog-klubben.

Første tyverier lige før jul
Hun fortæller, at de to første tyverier skete lige omkring jul, og derfor køre klubben to mindre lokomotiver hen og stå foran remisen, så tyvene ikke længere kunne bakke en bil ind og snuppe mere.

Alligevel prøvede tyve igen for nyligt.

- Vi kunne se de havde forsøgt at flytte lokomotiverne, fortæller Sörine Gejl.

Veterantog-klubben har nu henvendt sig til skrothandlere og bedt dem om at holde øje med især bremseklodserne.

- Hvis der skulle være nogen, der har taget tingene fordi de synes det var noget smart noget må de meget gerne aflevere det tilbage, siger Sörine Gejl.

Sörine Gejl lover dog, at togene kommer til at køre når vejret er til det, men klubben står nu og skal købe nye reservedele for adskillige tusind kroner.

1 af 2 Sådan ser det ud når veterantogene kører (Privatfoto)
2 af 2 Nordsjællands Veterantog har fået stjålet en hel masse jern med en skrotpris på 80 øre pr kilo. Her ses hvordan veterantog-klubben har kørt lokomotiver foran remisen for at (Privatfoto)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere