Bandefolk kontrollerer borgere

Politiet opfordrer borgere, som bliver vist væk eller ’kontrolleret’ af bandemedlemmer, til at ringe straks

Jonathan Taboryski blev offer for et væbnet konflikt mellem to bandegrupperinger. Han blev kun 19 år. (privatfoto)
Jonathan Taboryski blev offer for et væbnet konflikt mellem to bandegrupperinger. Han blev kun 19 år. (privatfoto)

Tilfældige mennesker bliver stoppet og kontrolleret af bander i Værebro, Høje Gladsaxe og Skovlunde, siger Københavns Vestegns politi.

Politiet opfordrer derfor borgere, som oplever, at bandefolk optræder som 'vagter' til straks at ringe til politiet.

- Hvis man bliver udsat for det her, så ring straks. Jo hurtigere vi får en anmeldelse, desto hurtigere kan vi få dem anholdt og retsforfulgt, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen, Københavns Vestegns politi.

Episoderne, hvor bandefolk optræder som vagter i 'deres' områder sker efter den senere tids skyderier og drabet på den 19-årige Jonathan Taboryski den 12. januar i Høje Gladsaxe.

Politiet siger, at almindelige borgere som udgangspunkt intet har at frygte, fordi der er tale om en konflikt mellem visse grupper.

Nervøse bandefolk
- De er nervøse og på vagt, men vi vil ikke finde os i den behandling af vores borgere. Det er en aldeles uacceptabel adfærd, og vi slår hårdt ned på det. Man skal som almindelig borger kunne færdes frit og trygt på Vestegnen, siger Bent Isager-Nielsen.

Politiet har fået en håndfuld anmeldelser fra folk, der er blevet stoppet af maskerede bandemedlemmer, som har udspurgt dem om deres ærinde i området og forlangt at se, hvad de havde i tasker og lommer.

- Vi har desuden hørt om andre episoder, som ikke er blevet anmeldt. Vi vil ikke have det her, og vil bruge alle de muligheder vi har i loven til at stoppe det. Det kan være sigtelser for ulovlig tvang eller zoneforbud, siger Bent Isager-Nielsen til ekstrabladet.dk.

Politiet har indført visitationszoner og skærpet indsatsen i områder i Gladsaxe, Herlev og Ballerup kommuner. To gange er folk med banderelationer blevet anholdt med skarpladte pistoler. En mand, der blev anholdt med pistol i Værebro Centeret, har fået en lyndom på et års fængsel. En anden, der blev taget med tre pistoler, sidder varetægtsfængslet.

- Vi har også fundet andre våben i biler eller lokaliteter, som vi ikke umiddelbart kan knytte til personer, siger Bent Isager-Nielsen.

- Vi fortsætter med at være massivt til stede i områderne, siger Bent Isager-Nielsen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere