Bandidos på krigsstien i Køge

Bandekonflikt ulmer på Midtsjælland efter knivstikkeri i slikbutik

Gennen de seneste dage har Bandidos vis deres tilstedeværelse i Køge. Det sker efter et banderelateret sammenstød. (Foto: Johnny Frederiksen)
Gennen de seneste dage har Bandidos vis deres tilstedeværelse i Køge. Det sker efter et banderelateret sammenstød. (Foto: Johnny Frederiksen)

Siden et voldeligt sammedstød, der endte med et knivstikkeri i en slikbutik i Køge for to dage siden, har en bandekonflikt truet med at bryde ud i fuld skala.

Ved knivstikkeriet blev en ledende figur fra grupperingen Black Cobra lettere såret. Efter et kort besøg på skadestuen kunne han udskrives.

Ifølge kilder i miljøet, skal gerningsmændene findes blandt figurer med tilknytning til Bandidos, der ligesom Black Cobra har afdeling i Køge.

Forholdet mellem de to grupper har gennem været anspændt gennem en længere årrække, og konflikten bryder jævnligt ud. Senest i forgårs.

Siden har særligt Bandidos været aktive i gadebilledet, hvor de i biler har vist flaget i byen.

Politiet tog derfor konsekvensen af det truende konflikt-scenarie og indførte i går visitationszone, der omfatter det meste af byen.

- Anledningen er den seneste tids spændinger, voldelige sammenstød og konkrete episoder med anvendelse af stikvåben mellem kriminelle grupper, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemedelelse.

- På baggrund af politiets efterretninger om en række uafklarede forhold grupperne imellem og det forhold at hævn er et almindeligt forekommende motiv i disse gruppers måde at agere på, er det forventeligt at en hævnaktion - eller en ny aktion - vil blive gennemført, lyder det i pressemedelelsen.

Læs hele pressemedelelsen: her

Se kort over visitationszonen: Her

Borgere i Køge fortæller, at politiet derfor var massivt til stede, hvor de gennemførte kontroller og standsede biler overalt.

Den ulmende konflikt kan have bredt sig. Iaftes var der skyderi ved Bandidos' rockerborg i Vordingborg. Ingen blev ifølge vagtlederen ramt.

Ved siden af Bandidos er også Black Cobra til stede i byen. Men i aftes var det stadig uklat, om skyderiet kan knyttes til det verserende konfliktbillede.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere