18 personer kørt i 'skyldner-transport'

Lokalpolitiet kørte tidligt ud i morges for at samle 'kunder' op til Fogedretten. For mange blev det en ret lang tur

Arkivfoto: Colourbox
Arkivfoto: Colourbox

Lokalpolitiet i Køge kørte i morges, fra klokken 5.30, ud med to mandskabsvogne og en patruljebil for at anholde skyldnere, som trods retskendelse fra fogedretten og flere opfordringer fra både fogedretten og politiet ikke var mødt frem i fogedretten i Roskilde for at få klaret en sag om et økonomisk mellemværende.

18 personer blev afholdt i Køge og Stevns kommuner.

I alt stod der 60 personer på politiets 'indkøbsseddel'. Mange slap dog med en opfordring i postkassen, hvor de blev bedt om selv at møde op og få sagen klaret.

Et par af de anholdte fik en sightseeingtur på tre en halv time med politiets mandskabsvogne, medens politiet kontrollerede adresser på vej mod fogedretten i Roskilde.

Det betegnet politiets som 'praktiske årsager'.

Risikerer man ikke at udstille dem i en slags gabestok?

- Det synes jeg egentlig ikke. Alternativet ville være, at hver enkelt blev kørt til et venterum i retten, hvor de også kunne sidde og iagttage hinanden. Men det er da klart, at vi ikke har gjort noget for at udstille dem. Vi har jo ikke sat et skilt på bilen med oplysninger og kørt gennem gågaden, siger kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Han understreger desuden, at det jo også handler om at være praktisk og effektiv både i forhold til politiets øvrige opgaver og økonomien.

- Set med politiets øjne er resultatet af dagens aktion tilfredsstillende. Men jeg kan undre mig over, at ikke flere får klaret sagen i fogedretten på et tidspunkt, hvor det måske er mere belejligt, end når politiet dukker uventet op, og man f.eks. ikke kan komme på arbejde til tiden, siger lederen af aktionen, vicepolitikommissær Søren Sørensen, Lokalpolitiet i Køge.

Fogedretten i Roskilde har midt på dagen oplyst til lokalpolitiet i Køge, at hele syv skyldnere selv har henvendt sig i fogedretten i Roskilde i dag efter at have modtaget en opfordring i postkassen om at få sagen hos politiet og fogedretten bragt ud af verden.

- Med baggrund i de syv personer, der allerede på nuværende tidspunkt frivilligt er mødt op i fogedretten, efter at de har modtaget en opfordring herom i dag, har jeg en klar forventning om, at flere vil gøre det samme de næste dage, siger vicepolitikommissær Søren Sørensen.

Dem der ikke fik 'gratis transport' her til morgen eller selv har henvendt sig, kan vente endnu et besøg. Lokalpolitiet i Køge har allerede planlagt næste aktion for at hente de resterende skyldnere