Skoleskyder indlagt på psykiatrisk hospital

One Goh, 44, er tiltalt for drab på syv mennesker på amerikansk universitet

44-årige One Goh, der er tiltalt for drab på syv mennesker, er indlagt på ubestemt tid på et psykiatrisk hospital i Californien. (Foto: AP)
44-årige One Goh, der er tiltalt for drab på syv mennesker, er indlagt på ubestemt tid på et psykiatrisk hospital i Californien. (Foto: AP)

En 44-årig mand, som er anklaget for drab på syv mennesker på et kristent universitet i USA sidste år, er indlagt på ubestemt tid på et psykiatrisk hospital i det nordlige Californien.

Koreanske One Goh, der ifølge læger lider af skizofreni og er uegnet til normal straf, skal blive på et hospital i Napa, ind til han er rask til rettergang, skriver Oakland Tribune.

One Goh er tiltalt for drab på syv mennesker og drabsforsøg på yderligere tre personer på Oikos-universitetet i Oakland i april 2012.

Han gik angiveligt amok, da han blev smidt ud af skolen og ikke fik refunderet sine skolepenge. Ifølge vidner affyrede han omkring 30 skud.

Skoleskyderiet var den værste i USA siden 2007, hvor en studerende dræbte 32 mennesker på Virginia Tech i staten Virginia.

Kort før jul blev USA ramt af endnu et skoleskyderi, da Adam Lanza, 20, skød og dræbte 20 børn og seks ansatte på en skole i Newtown i Connecticut.

Newtown-tragedien har udløst debat i USA om, hvorvidt der skal indføres strengere kontrol med skydevåben.