Hvalp druknet i Roskilde Fjord

En labradorhvalp på otte måneder druknede i formiddag i Roskilde Fjord. Det er anden ulykke på Roskilde Fjord på to dage

I to timer ledte dykkere efter den store hvalp - forgæves. (Foto: Michael Jørgensen)
I to timer ledte dykkere efter den store hvalp - forgæves. (Foto: Michael Jørgensen)

I to timer ledte dykkere sammen med redningsfolk i både efter en lille sort labradorhvalp i den iskolde Roskilde Fjord, men det lykkedes dem aldrig at finde hvalpen, som nu er druknet i det kolde vand.

- Hvalpen blev luftet sammen med to ældre hunde, og hvalpen løb ud på isen. Da ejeren ville kalde den til sig, ville den ikke komme, og løb længere ud. Netop som hunden vendte sig om mod ejeren gik den gennem isen og faldt i vandet, siger vagthavende indsatsleder Johnny Simonsen fra Frederikssund-Halsnæs Brand & Redningsberedskab.

Læs også:

Se også: Dyrlægen: Hund overlever mirakuløst - reddet af fedme

- Vi fik opkaldet klokken 11.08, og rykkede ud med dykkere fra Frederikssund og båd fra Frederiksværk. Men desværre lykkedes det os ikke at finde den. Den ligger enten under en isflage eller i slammet på bunden af renden.

- Vi har afsøgt et stort område og taget højde for strømretningen, men desværre uden held, siger indsatslederen.

Hunden tilhørte en af hans kolleger, en lokal brandmand. Det var brandmanden og hans kone, der luftede hundene, da ulykken indtraf. Brandmanden prøvede selv at redde hunden, men da han var ganske tæt på hvalpen, havde den ikke flere kræfter og røg ned under isen.

Læs også:

Se også: Stor redningsaktion: Hund gik gennem isen

Drukneulykken kommer kun et døgn efter, at en West Highland White Terrier røg i vandet stort set samme sted. I modsætning til episoden i dag, lykkedes det i går dykkerne at redde den lille terrier op, hvorefter den kom sig ved hjælp af varmeterapi på det lokale dyrehospital.