Biltyv fængslet for at bringe andres liv i fare

En 22-årig biltyv, som under flugt fra politiet ramte en cyklist i Herning, er blevet fængslet i fire uger

En 22-årig mand er i et grundlovsforhør ved Retten i Herning blevet fængslet i fire uger, sigtet for blandt andet biltyveri, at bringe andres liv eller førlighed i fare og vold mod tjenestemand.

Med en 21-årig kammerat på passagersædet påkørte han tidligt torsdag morgen en cyklist i Herning, da han forsøgte at slippe fra politiet i en stjålen bil. Cyklisten slap med livet i behold, men har brækket nogle knogler i ansigtet.

Biltyvene slog til klokken 5.48 i Ringkøbing. Her havde bagermesteren været uforsigtig og ladet nøglen sidde i sin bil.

- Det er koldt herude vestpå, så den stod med motoren kørende, fortæller Knud Lauridsen, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

To mænd lod sig friste af det lettilgængelige køretøj og stjal bagermesterens bil. Herefter satte de kurs mod Herning, og undervejs fik de følgeskab af politiet.

I Herning på Dronningens Boulevard gik det galt. I krydset ved Fredensgade bragede biltyven over for rødt lys og ramte cyklisten.

Biltyvene fortsatte i retning mod motorvejen mod Silkeborg. Inden de nåede ud af Herning, valgte føreren af flugtbilen dog at torpedere den jagtende politibil. De to biler blev viklet ind i hinanden, og de to mænd blev anholdt.

Den 21-årige blev senere torsdag løsladt, mens den 22-årige, der kørte bilen, altså blev fængslet.

Som altid, når politiet er involveret, er Den Uafhængige Politiklagemyndighed blevet underrettet om ulykken.

/ritzau/