Anklager: Amin vædet af brandvæske

Det store bevisskyts køres lige nu i stilling mod Amin Skov

Amin Skov nægter sig fortsat skyldig i brandtiftelse på sin egen restaurant Vejlegården. Foto: Ole Frederiksen).
Amin Skov nægter sig fortsat skyldig i brandtiftelse på sin egen restaurant Vejlegården. Foto: Ole Frederiksen).

Anklageren i grundlovsforhøret af Amin Skov, der er sigtet for at have sat ild til sin egen restaurant Vejlegården, har netop fremlagt et af de alvorligste tegn på, at han selv står bag branden.

- På hans cowboybukser og andre tøjdele fandt man rester af motorbenzin og etanol. Det samme gjorde man på hans snørebånd, sagde anklageren under gennemgangen af sagens beviser, som stadig er i gang.

Læs også:

Se også: Politiet fandt Amin Skov livløs

Når det er centralt skyldes det, at de tekniske undersøgelser har vist at branden var påsat, blandt andet ved brug af de typer brandbart materiale.

En retsmedicinsk undersøgelse har påvist flere forbrændingsskader og andre kvæstelser, der kan skyldes vold eller fald.

Dermed afviser retsmedicinerne på den ene side ikke Amin Skovs forklaring om, at han er blevet udsat for vold. På den anden side siger retsmedicinerne, at der ikke er afværgelæsioner, selv om Amin Skov har forklaret, at han forsvarede sig.

Læs også:

Maria Lykke Skov, Amin Skovs kone, hilser på bekendte foran Retten i Kolding, hvor hendes mand fremstilles i grundlovsforhør - sigtet for brandstiftelse og forsikringssvig. (Foto: Claus Bonnerup) 112 - 23. jan. 2013 - kl. 09:30 Afdæmpet Amin Skov i grundlovsforhør: Jeg er uskyldig

Skaderne havde heller ikke karakter af, at han var blevet sparket eller slået med et våben eller instrument, ligesom skaderne ikke havde et klassisk slagsmåls karakter.

Anklageren har også netop vist en optagelse af en overvågningsvideo. Den viser en hvid kassevogn, som viser sig at være lejet af Amin Skov, ankomme til restauranten cirka en halv time før de første flammer kan ses på Vejlegården.

Læs også:

Se også: Amins kone: Jeg savner ord

Derudover kommer anklageren ind på Amin Skovs egen forklaring til politiet. Her står det blandt andet klart, at Amin Skov har oplyst til politiet, at en mindre sort mappe med hans kontokort og kontanter var forsvundet fra Vejlegården efter branden. Kontanterne var de seneste dages omsætning fra restauranten.

Kontokortet dukkede op en uges tid senere, hvor en person fandt det ved Sønderåen i Vejle. Det fik politiet til at sende dykkere i åen, men de fandt intet.

Anklageren gennemgår også flere vidners forklaring til politiet, og det er blandt andet kommet frem, at flere har set to forskellige biler og adskillige, men uidentificerede mennesker ved Vejlegården den aften og nat, restauranten brændte.

Læs også:

Se også: Familie: Man skal være psykopat for at slå sig selv i øjet

Et af vidnerne, en tjener, fortæller, at hun modtog en sms fra Amin Skov samme aften, hvor han skrev, at han var på vej tilbage til restauranten. På det tidspunkt var tjeneren dog gået hjem og forklarede, at hun blot regnede med, at Amin Skov skulle ind og klare noget arbejde.

Aflyttet af politiet
Anklageren fortæller også, at Amin Skov og hans hustru siden branden den 21. december har fået aflyttet deres telefoner af politiet. Aflytningerne blev godkendt 9. januar, og Amin Skov blev informeret om dem, da han blev anholdt tirsdag.

Aflytningerne har dog ikke givet noget, politiet kunne bruge mod restauratøren.