Psykisk syg dømt til anbringelse efter knivoverfald

I februar sidste år angreb en skizofren mand flere personer med en kniv i Buddinge ved København

En psykisk syg mand blev onsdag ved Retten i Glostrup dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid, efter at han i februar sidste år gik amok med en kokkekniv og overfaldt flere tilfældige personer.

Overfaldene fandt sted i Buddinge Hovedgade og på Klausdalsbrovej i Buddinge ved København

Her fik en kvinde et overfladisk snit ved øret, da hun holdt stille på sin cykel. Desuden forsøgte den 41-årige mand at stikke andre forbipasserende, ligesom han åbnede en bildør og stak ind i kabinen.

På et tidspunkt forsøgte han at trænge ind i en børnehave, men en af forældrene fik holdt en tråddør lukket, så han ikke kunne komme ind.

Til sidst blev han overmandet på en tankstation af en politimand, der ellers havde fri, og da en politipatrulje efterfølgende kom til, blev der brugt peberspray for at få styr på ham.

Manden boede i et såkaldt opgangsfællesskab for psykisk syge i nærheden, og hans voldelige overfald kom som en stor overraskelse for Gladsaxe Kommune.

- I det her tilfælde var der tale om en stille og rolig person, som ikke før har reageret voldeligt, udtalte Jan Duckert fra støtteteamet i kommunen i forbindelse med overfaldene.

Det var et enigt nævningeting, der onsdag fandt den 41-årige skyldig i blandt andet vold af særlig farlig karakter.

Nævningetinget fandt også, at manden, der er diagnosticeret som paranoid skizofren, var sindssyg i gerningsøjeblikket.

Den dømte valgte at tænke over, om han vil anke dommen