Kollegaer mindes død stilladsarbejder

Knap 300 folk var tidligere i dag samlet for at mindes den 32-årige mand, der faldt 12 meter ned fra et stillads og døde efterfølgende

Flere hundrede kollegaer var mødt op foran D'Angleterre for at mindes den afdøde 32-årige mand. (Foto: Linda Johansen)
Flere hundrede kollegaer var mødt op foran D'Angleterre for at mindes den afdøde 32-årige mand. (Foto: Linda Johansen)

Klokken 9.00 i morges var der cirka mødt 300 kollegaer til den afdøde 32-årige danske stilladsarbejder, der faldt ned fra et stillads ved Hotel D'Angleterre ved Kgs. Nytorv.

Læs også:

Se også: Styrtede i døden fra Hotel d´Angleterre

Da ekstrabladet.dk ankom, havde forsamlingen stået der i knap 45 minutter. Nu var der kun en håndfuld tilbage, men der havde været væsentligt flere tidligere.

- Vi viser respekt for vores kollega, og det hele har foregået stille og roligt, siger en af de fremmødte folk til ekstrabladet.dk.

De fremmødte havde holdt et minuts stilhed for deres kollega, og der var flere buketter blomster tæt på stilladset, hvor den 32-årige mand var drattet ned.

Bekræftet: Han bar ikke faldsikring
Arbejdstilsynet har været ude på arbejdspladsen for at undersøge forholdene.

- Vores foreløbige undersøgelser viser, at der ikke er taget effektive foranstaltninger. Den pågældende har ikk været iført faldsikring under arbejdet, siger Karsten Bach Christensen tilsynschef ved tilsynscenter øst til ekstrabladet.dk.

Det er dog ikke sikkert, at manglen på faldsikring er ulovlig - det kommer helt an på, hvilken arbejdsopgave den 32-årige stilladsarbejder har haft. Det er netop det, som Arbejdstilsynet skal finde ud af i dag.

- Vi færdiggøre den tilsynsmæssige del i løbet af i dag eller imorgen med henblik på at afgive forbud eller straksforbud til de relevante virksomheder, siger han.

'Han var en god far'
Den 32-årige stilladsarbejder arbejdede for Eriksson Stilladser. Indehaver Jack Eriksson har ingen kommentare til selve ulykken.

- Det påvirker mig dybt. Det er da naturligt, at det påvirker os alle sammen, siger Jack Eriksson til ekstrabladet.dk.

- Han var en god kollega, en god far og en god ven. Vi har haft ham ansat i fire år, og det er selvfølgelig ikke rart. Han var altid en glad og positiv mand, siger han.