Ville give stedsøn lærestreg: Lod ham dø af tørst

Tina Marie Alberson idømt 85 års fængsel i Texas

Tina Marie Alberson, 44, og stedsønnen Jonathan James, 10. (Foto: AP)
Tina Marie Alberson, 44, og stedsønnen Jonathan James, 10. (Foto: AP)

En 44-årig kvinde er idømt 85 års fængsel, fordi hun lod sin stedsøn dø af tørst under en hedebølge i Dallas, Texas, i juli 2011, oplyser amerikanske medier.

Tina Marie Alberson har erkendt, at hun nægtede 10-årige Jonathan James vand, fordi han havde tisset i sengen og skulle have en lærestreg.

Jonathans tvillingebror, Joseph, fortalte under retssagen, at Jonathan flere gange bad om vand, men at stedmoren konsekvent nægtede drengen væske.

En retsmediciner har konkluderet, at den 10-årige dreng døde af dehydrering på en sommerdag med høj luftfugtighed og varmegrader tæt på 40.

Jonathan James' biologiske mor, Krista Bishop, siger, at hun er tilfreds med dommen.

- Vi fik, hvad vi kom efter, siger hun til avisen Dallas Morning News.

Røde mærker på halsen
Familiemedlemmer har fortalt, at drengene ofte kom hjem med blå mærker, når de havde været på besøg hos faderen og stedmoren.

- Jonathan kom en gang hjem med røde mærker på halsen, og vi spurgte, hvad der var sket. Han svarede bare: ’Tina’, siger bedstemoren Sue Shotwell.

Jonathans far, Michael Ray James, er tiltalt efter samme anklageskrift som Albertson og skal for retten i næste måned. Han vidnede i sagen mod sin kone.

Limer toårig datter til væg
Tina Marie Alberson kan søge om prøveløsladelse, når hun har afsonet en fjerdedel af straffen - det vil sige om godt 20 år, oplyser talsmand for anklageren i Dallas, Debbie Denmon.

Mens Alberson har opholdt sig bag tremmer, har hun ifølge anklagermyndigheden etableret venskab med en fange, som er dømt i en lignende sag om børnemishandling:

Elizabeth Escalona blev sidste år idømt 99 års fængsel, fordi hun limede sin datters hænder fast til væggen og tævede hende.