Amin Skovs støttegruppe: Vi er dybt chokerede

Restaurant Vejlegårdens støttegruppe er dybt forbavset over anholdelsen af restauratør Amin Skov

Restaurant Vejlegårdens restauratør Amin Skov blev tirsdag formiddag anholdt og sigtet for at have sat ild til sin egen restaurant.

På Facebook modtog Restaurant Vejlegårdens officielle støttegruppe nyheden med stor overraskelse.

- Jeg er meget chokeret lige nu. Jeg har gået hele formiddagen og tænk: Hvad søren er det for noget, siger Grosen Friis, der er en af fire bagmænd bag initiativet 'Bekæmp-M3FIA.dk", der udsprang af konflikten mellem Vejlegården og 3F.

- Hvis sigtelsen holder vil det da gøre, at jeg melder mig ud af støttegruppen til Vejlegården, men jeg vil bevare min mening i forhold til blokaderne, der rammer mange andre også, siger han videre til ekstrabladet.dk.

Også næstformanden for Vejlegårdens støttegruppe er rystet.

- Vi har lige læst det. Vi aner ingenting, og vi er ærligt talt lidt rådvilde lige nu. Vi er umiddelbart chokerede, siger gruppens næstformand Per Bruun Jespersen til Ritzau.

Læs også:

Amin Skov påstod i sidste uge, at han blev overfaldet af ukendte gerningsmænd, som efterfølgende satte ild til restauranten. I dag blev han selv sigtet for brandstiftelse. (Foto: Jens Dresling) 112 - 22. jan. 2013 - kl. 11:17 Amin Skov sigtet for at sætte ild på Vejlegården

- Vi skal i gang med at lave en del opkald nu, så vi kan finde hoved og hale i det her. Vi må se på, hvad der er af beviser.

- Der må være en grund til, at politiet pludselig kommer med den her anholdelse efter ikke at have meldt noget ud i en måned. Det virker mærkeligt.

I løbet af tirsdagen vil betjente fra Sydøstjyllands Politi afhøre restauratøren, og hans hjem vil blive ransaget.

Næstformanden vurderer ikke, at Amin Skov er typen, der begår forsikringssvindel.

- Vi vil være yderst chokerede, hvis der viser sig at være hold i anklagerne. Amin har på intet tidspunkt udgivet sig for at være en, der kunne gøre sådan noget. Det vil komme som et chok for rigtig, rigtig mange, siger Per Bruun Jespersen.

Læs også:

Se også: Kamphaner tavse om brandsigtelse

Facebookgruppen opstod i kølvandet på Amin Skov og Restaurant Vejlegårdens overenskomstkonflikt med 3F.

Konflikten opstod, da restauratøren valgte at tegne overenskomst med den kristelige fagforening Krifa i stedet for med fagforbundet 3F. Undervejs er der fremsat adskillige trusler, og situationen har været meget tilspidset.

Politiet understreger tirsdag, at det langtfra er afgjort, at restauratøren faktisk er brandstifter.

Der er ikke rejst tiltale, og der er ikke faldet dom, understreges det i politiets første melding om den seneste udvikling.