Tiltalt: Det er Ronni, der har myrdet Anders

- Anders havde problemer med Bandidos, derfor skulle jeg hjælpe ham

Den tiltalte Thorsten Thomsen t.v. beskylder nu den medtiltalte Ronni Lauenborg Elg for alene at stå bag drabet på den 22-årige Anders Mark Hansen. (Foto:Privat)
Den tiltalte Thorsten Thomsen t.v. beskylder nu den medtiltalte Ronni Lauenborg Elg for alene at stå bag drabet på den 22-årige Anders Mark Hansen. (Foto:Privat)

RETTEN i ROSKILDE)ekstrabladet.dk

22-årige Anders Mark Hansen havde ifølge den drabstiltalte Thorsten Thomsen problemer med både Bandidos og en anden gruppering i Køge.

- Anders havde kontaktet mig i efteråret, og kontaktede mig nu igen. Derfor skulle jeg mødes med ham ved Højstrupskoven ved kolonien, har den 34-årige tiltalte fængselsfunktionær netop forklaret.

Senioranklager Bente Schnack: - Men Anders var ikke kriminel?

- Han var oppasser for T. Aa. på diskotek Laki i Store Heddinge, sagde tiltalte.

-Anders ville mødes med mig og tale. Jeg var en autoritet for ham. Jeg støtter og motiverer andre mennesker. Jeg skulle vejlede ham og finde ud af, om det han var inde i, skulle meldes til politiet.

Anklageren:- Men hvorfor skulle han tale med dig?

- Siden jeg var 21 år har jeg arbejdet med unge for Stevns Kommune og hjulpet masser af unge mennesker på Stevns, siger Thorsten Thomsen, der har haft kontrakt med Stevns og Albertslund kommuner vedrørende en række drenge.

Thorsten har arbejdet på en række børne-og ungdomsinstitutioner på Stevns og som støtte-kontaktperson og arbejdet som idrætslærer.

Og det var ifølge tiltalte kendt i området, at hjalp børn og unge og haft børn i døgnpleje i 2008.

Indtil ulykken maj 2011 var han meget fysisk aktiv og praktisk anlagt.

Thorsten Thomsen skulle mødes ved kolonien med Anders kl. 5.

Klokken 15.36 forlod de to tiltalte McDonalds og kørte hjem til Thorsten Thomsens mor og hentede nogle nøgler og kørte hjem til Thorsten Thomsen.

Her gik begge tiltalte ind i lejligheden ifølge Thorsten Thomsen, som efterfølgende i sin forklaring beskyldte den medtiltalte for drabet på Anders Mark Hansen..

- Vi gik ud i køkkenet. Han gik på WC. Og jeg ind i spisestuen. Da han kom tilbage gik jeg på WC. Da jeg kom tilbage, var mit tøj fra tasken tømt ud på bordet. Ronni stod med min taske.

- Kom skal vi køre? spurgte han.

- Hvad sker der, hvad vil du? Det undrede mig, at han siger Anders navn. Skulle du ikke mødes med Anders?, spørger han.

- Han går ud mod hoveddøren til entreen og tager et basebalat og nogle strips.

.- Had sker der?. Hvad skal vi?.

-Vi skal ud og køre. Og du skal med?

-Når først en mand er sort i øjnene, så gør man som der bliver sagt, sagde Thorsten Thomsen i retten.

-Var du bange for Ronni?, ville anklageren vide.

-Det må man sige ja til.ekstrabladet.dk følger nævningesagen.

1 af 2 
2 af 2 Den tiltalte Thorsten Thomsen t.v. beskylder nu den medtiltalte Ronni Lauenborg Elg for alene at stå bag drabet på den 22-årige Anders Mark Hansen. (Foto:Privat)