TV: Mareridtstart for nyt mega-fly

Samtlige 137 passagerer og besætningsmedlemmer er evakueret efter røgudvikling i Boeings nyeste fly

Dreamliner 787-flyet nødlandede i Takamatsu-lufthavnen i det vestlige Japan. Ingen kom til skade ved episoden. (Foto: AP)
Dreamliner 787-flyet nødlandede i Takamatsu-lufthavnen i det vestlige Japan. Ingen kom til skade ved episoden. (Foto: AP)

Se evakueringen i tv-klippet over artiklen
---------------

Et japansk passagerfly af typen Boeing Dreamliner 787 er nødlandet på grund af røgudvikling i cockpittet, rapporterer Reuters.

Flyet var på vej til Tokyo, da det måtte nødlande i Takamatsu-lufthavnen i det vestlige Japan.

Samtlige 137 passagerer og besætningsmedlemmer er evakueret. Røgen skyldes problemer med et batteri, lyder det fra luftfartsselskabet All Nippon Airways (ANA).

En passager oplyser til japansk tv, at der var en underlig lugt i kabinen umiddelbart efter, at flyet var lettet fra Yamaguchi-lufthavnen.

- Men det lugtede ikke som røg, lyder det.

Dreamlineren er ved at udvikle sig til et mareridt for Boeing. I sidste uge blev der opdaget et brud i en cockpit-rude og en olielækage i en motor i et andet Dreamliner-fly.

I forrige uge udbrød der brand i en Dreamliner, der var ved at lande i Boston. Dagen efter blev der lækket brændstof fra flyet. Senere på ugen blev en indenrigsflyvning i Japan aflyst på grund af et bremseproblem.

- Det er rigtigt, at den her flytype på det seneste har oplevet en række problemer, siger en talsmand fra ANA.

Episoden har fået både ANA og Japan Airlines til at køre alle Dreamliner-fly i hangaren til sikkerhedstjek.

1 af 2 Det er ikke første gang, at der er problemer med det nye fly. (Foto: AP)
2 af 2 Dreamliner 787-flyet nødlandede i Takamatsu-lufthavnen i det vestlige Japan. Ingen kom til skade ved episoden. (Foto: AP)