Anders-drabet: Ingen DNA-beviser mod de tiltalte

Men de to tiltalte var sammen på McDonalds om eftermiddagen, inden Anders blev myrdet

Anders Mark Hansen blev myrdet på Stevns. To mænd er tiltalt for drabet. Fotos: Private
Anders Mark Hansen blev myrdet på Stevns. To mænd er tiltalt for drabet. Fotos: Private

RETTEN I ROSKILDE (ekstrabladet.dk): Der er ingen dna-beviser eller tungtvejende tekniske beviser mod de to tiltalte for drabet på 22-årige Anders Mark Hansen, der blev dræbt på Stevns den 2. marts sidste år. Det har anklageren, statsadvokat Bente Schnack, netop sagt i Retten i Roskilde, hvor nævningesagen er gået i gang i dag.

Og Anders Mark Hansens mobiltelefon er forsvundet.

Den ene af de tiltalte T.T., går stadig med krykker og rejser sig med jævne mellemrum op i retten på grund af smerter.

Retslokalet er fyldt til bristepunktet. Af familie, venner og bekendte både til Anders og de anklagede.

- Efter anklagemyndighedens opfattelse var det T.T. der dræbte Anders Mark Hansen på meget bestialsk vis, mens R. E. handlede eller snare ikke handlede på en måde, der gør, at han er ansvarlig for Anders' skæbne, sagde anklageren.

Mark Hansen var på det nærmeste maltrakteret til ukendelighed, fordi han efter at være blevet dræbt blev slæbt i et tov efter sin bil.

Livrem om halsen
Anders Mark Hansen blev først tævet og sparket, og der blev trampet på hans hoved, og han blev efterfølgende kvalt med plasticstrips eller lignende om halsen eller ved hængning, fremgår det af anklageskriftet.

Anklagemyndigheden har netop vist videofilm af den myrdede Anders, som ligger bag sin bil med hænderne på ryggen bundet med strips og stranguleret med en livrem stramt om halsen bundet stramt til bilens anhængertræk. Det var bundet så stramt at hovedet var løftet op.

Læs også:

Se også: Retssag: Viste videofilm af den myrdede Anders

Det nederste af hans cowboybukser var våde op til knæene, og hans sokker er drivende våde. Forret i Anders forlommer stak ud, som om de var blevet gennemrodet og tømt for indhold, har anklageren netop dokumenteret.

Der er dødstille i retten. Netop nu dokumenterer anklageren fotos af liget og gerningsstedet. Udover at Anders ifølge obduktionsrapporten er død ved omsnøring af hals eller hængning, var der et stort åbent snit ved det ene øre.

Anders nøglebundt lå et stykke fra bilen, hvor bagerste siderude var knust.

Læs også:

Se også: Jeg så mordet på Anders

Bilen er formentlig bakket ind på skovstien, siger anklageren.

To mænd, der på gerningstidspunktet var 27 og 33 år, er tiltalt for drabet. Den nu 34-årige, som var stærkt invalideret på grund af rygproblemer, da han blev varetægtsfængslet i marts sidste år, bruger stadig to krykker.

Læs også:

Se også: Hemmeligt retsmøde om mekanikerdrab

Den 28-årige kraftige store mand, der har Henrik Stagetorn, som forsvarer, er i kortærmet spraglet sommerskjorte. Men forsvareren er ikke til stede i retten. Han har sendt sin mor, Merethe Stagetorn.

Begge har netop gennem deres forsvarer nægtet sig skyldige.

Men den nu 28-årige har tidligere erkendt at have overværet drabet.

Anklagemyndigheden har netop dokumenteret, at de to tiltalte var på McDonalds sammen om eftermiddagen, inden Anders Mark Hansen blev myrdet.

Den ene tiltalte T.T. var indlagt på psykiatrisk afdeling på Fjorden fra den 17. februar på grund af depression på gerningstidspunktet.

Hund er det eneste vidne
Liget af Anders Mark Hansen blev fundet på en skovvej i Fællesskoven nær Rødvig på Stevns den 3. marts.

Ved siden af liget af den 22-årige mekaniker holdt offerets bil, hvor hans hund sad indeni.

Politiet mener, at det var den 27-årige, der kørte bilen, da han og den 33-årige kørte mod Fællesskoven, hvor drabet fandt sted. Politiet hævder også at kunne bevise, at den 27-årige var på gerningsstedet på drabstidspunktet.

Det har været fremme, at motivet til drabet skulle være uenighed om en kvinde, og at jalousi skulle være årsagen, men det vil blive klart i løbet af de otte dage, sagen er berammet til.