16 betjente kvæstet under ny uro i Belfast

Igen lørdag var der uro i Belfast. Protestanter er vrede over, at det britiske flag er fjernet fra rådhuset

Politiet måtte anvende vandkanoner og gummikugler for at stoppe sammenstød mellem tilhængere og modstandere af det britiske flag i nordirske hovedstad Belfast lørdag.

Under dagens urolighederne er mindst 16 politibetjente kommet til skade, siger lokale politikilder. Enkelte demonstranter har også fået mindre kvæstelser, siger læger i byen.

Balladen lørdag begyndte, da over 1000 protestanter marcherede gennem et overvejende katolsk område på vej hjem fra en demonstration i Belfast centrum.

Her demonstrerede protestanterne for, at det britiske flag fortsat skal hejses på rådhuset i Belfast.

Byrådet i Belfast besluttede 3. december i fjor at stryge det britiske flag fra rådhuset. Fremover skal det kun hejses over Nordirlands officielle bygninger 18 dage om året.

Det har skabt stor vrede blandt protestantiske royalister, der ønsker at bevare forholdet til Storbritannien. Omvendt er katolske irske nationalister, der ønsker et forenet Irland, tilfredse med beslutningen.

Uroen har stået på i over en måned, og den er taget til i styrkede i den forløbne uge, hvor der har været adskillige sammenstød over det meste af Belfast.

Protestanterne er næsten hver aften i over en måned mødt op ved rådhuset for at vise deres utilfredshed.

Politiske iagttagere siger, at protestanternes demonstrationer er de mest vedvarende i Belfast, siden katolske og protestantiske ledere indgik en historisk fredsaftale Langfredag i 1998. En aftale der afsluttede årtiers blodig konflikt i Nordirland.